Κώστας Σγόντζος: Πέθανε στα 62 του χρόνια – Το έμαθε on air η Νανά Παλαιτσάκη (vids)

ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Σγόντζος: Πέθανε στα 62 του χρόνια – Το έμαθε on air η Νανά Παλαιτσάκη (vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κώστας Σγόντζος: Την είδηση του θανάτου του Κώστα Σγόντζου έκανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

14.04.2019 | 18:04

Κώστας Σγόντζος: Από τη ζωή «έφυγε» μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Σγόντζος, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσίαση της εκπομπής «Μουσικό καλειδοσκόπιο» στην ΕΡΤ αλλά και του επιτυχημένου «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα».

Την είδηση του θανάτου του Κώστα Σγόντζου έκανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

«Καλοκαίρι 2014. Ιούνιος για την ακρίβεια. Μόλις έχει τελειώσει η σεζόν για την εκπομπή «Ρεπορτάζ» Action24. Όλη η παλιοπαρέα αλλά και η ομάδα του e-reportaz.gr βγήκαμε να τα πιούμε! Ανάμεσα μας και η ψυχή της παρέας. Ο Κωνσταντίνος Σγοντζος. Ένα μεγάλο «παιδί» με καρδιά αγγέλου. Πραγματικά! Σήμερα έμαθα ότι δεν είναι κοντά μας! Βρίσκεται δίπλα με άλλα αγγελάκια στον Παράδεισο. Γεια σου αδελφέ μου, καλό ταξίδι και σε ευχαριστώ για όλα».

Ο Κώστας Σγόντζος συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του θρυλικού φεστιβάλ «Rock in Athens ’85» και διηγήθηκε τις εμπειρίες του στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη, μετά από 33 χρόνια.

Ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη, ενώ είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

«Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» που παρουσίαζε ο Κώστας Σγόντζος ήταν μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα με την ΕΡΤ πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999 ενώ ο Κώστας Σγόντζος παρουσίαζε την εκπομπή από το 1996 έως το 1999.

Το 1996 αποτελεί μία κρίσιμη χρονιά για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, καθώς συνέβησαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος.

Προκειμένου να μετριαστεί το υψηλό κόστος της παραγωγής, ανατέθηκε η διοργάνωση όλων των εκπομπών κάθε χρονιάς σε μία και μόνο χώρα, την Ιταλία, με εξαίρεση το 1997.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η αλλαγή δεν συνέβαλε θετικά στην εξέλιξη του προγράμματος, καθώς το 2000 αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή και στη συνέχεια η οριστική διακοπή του.

Το 2007 η EBU ακύρωσε την προγραμματισμένη επαναφορά του προγράμματος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.

Κώστας Σγόντζος: Το “μουσικό καλειδοσκόπιο” στην ΕΡΤ-2 

Το “μουσικό καλειδοσκόπιο” ξεκίνησε το 1985 στην ΕΡΤ-2 και ήταν πρωτοποριακή για την εποχή εκπομπή καθώς ο Κώστας Σγόντζος παρουσίασε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο νέα γύρω από τη μουσική καθώς και video clip γνωστών καλλιτεχνών της ποπ και της ροκ μουσικής σκηνής.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε την πέμπτη 2 Μαΐου του 1985 και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων για έξι σεζόν.

Ο Κώστας Σγόντζος είχε πει σε συνέντευξή του:«Ξεκίνησα το 1985 ενώ ήμουν δευτεροετής φοιτητής ακόμα και γράφοντας τις πρώτες εκπομπές από Γαλλία όπου σπούδαζα. Το Μουσικό Καλειδοσκόπιο ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη μουσική εκπομπή στην τηλεόραση στα πρότυπα των ξένων ομοειδών της, διήρκεσε 6 χρόνια μέχρι που ξεκίνησε το MTV στην Ελλάδα (άρα δεν είχα λόγο να την συνεχίσω)».

Βίντεο:

Κώστας Σγόντζος: Η Νανά Παλαιτσάκη πληροφορήθηκε στον αέρα τον θάνατο του πρώην συζύγου της

Η ίδια η Νανά Παλαιτσάκη ειδοποιήθηκε για το γεγονός, ενώ ήταν στον αέρα της εκπομπής Αποκαλυπτικά Live.

Ο Μένιος Φουρθιώτης διέκοψε τη ροή της εκπομπής, την αγκάλιασε και η παρουσιάστρια αποχώρησε σοκαρισμένη.

Exit mobile version