Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Τυμβωθηρία»: Η νέα λέξη Τσίπρα και το “δηλητήριο” της Ζωής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τυμβωθηρία»: Η νέα λέξη Τσίπρα και το “δηλητήριο” της Ζωής

«Τυμβωθηρία»: Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «τυμβωθηρία», κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ για τη στάση που κράτησαν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Τυμβωθηρία»: Μετά την απίθανη «πλατιά απεύθυνση» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε την άγνωστη σε όλους «τυμβωθηρία».

Ήταν μία από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «τυμβωθηρία», κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ για τη στάση που κράτησαν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.

Συγκεκριμένα μίλησε για «τυμβωθηρία» από τα «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη τι ήθελε να πει ο πρωθυπουργός, καθώς και τι σημαίνει «τυμβωθηρία», αλλά και πώς γράφεται.

Ίσως να εννοούσε την «τυμβωρυχία», δηλαδή τη λεηλάτηση τάφου ή μνήματος, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο κριτική στα ΜΜΕ, αν και κάτι τέτοιο δεν βγάζει εύκολα νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για «πλατιά απεύθυνση» στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να προσελκύσει στις τάξεις του στελέχη της.

«Τυμβωθηρία»: Το «φαρμακερό» σχόλιο της Κωνσταντοπούλου

Με μία «φαρμακερή» ανάρτηση στο Twitter σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη νέα γκάφα του Αλέξη Τσίπρα, παραθέτοντας Μαρκ Τουέιν.

«Είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε περνούν για ηλίθιο παρά να το ανοίγεις και να διαλύεις κάθε αμφιβολία», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Τυμβωθηρία»: “Πάρτι” στο Twitter: 

«Θα κάνω μια στροφή 360 μοιρών που θα καταλήξει σε τυμβωθηρια κι ύστερα θα θρέψω τους καρπούς των κόπων μου..» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις…και γίνεσαι ο καλύτερος γλωσσοπλάστης πρωθυπουργός of all times..»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις