Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Στάζει “μέλι” για τον μητροπολίτη ο Σεραφείμ
ΕΛΛΑΔΑ

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Στάζει “μέλι” για τον μητροπολίτη ο Σεραφείμ

Κουρουμπλής - Αμβρόσιος: Για πολιτική δίωξη σε βάρος του μητροπολίτη Αμβρόσιου κάνει λόγο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Με θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά και για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, μίλησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε πως η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει ο Αμβρόσιος, δεν στοιχειοθετείται.

«Είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων… Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» τόνισε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» επέμεινε ο κ. Σεραφείμ.

«Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Αναφορικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες.

«Ήμασταν», σημείωσε, «συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του».

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι… Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» σημείωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις