Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αγαπούλες – Ο διάλογος οργής με Σκουρλέτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αγαπούλες – Ο διάλογος οργής με Σκουρλέτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κουρουμπλής - Αμβρόσιος: Η συνάντηση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, έχει προκαλέσει σάλο.

12.04.2019 | 06:47

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Σάλο προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο και ήδη προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, που τηλεφώνησε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή για παρατήρηση.

Η συνάντηση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έσπευσε να εξαφανίσει τις αναρτήσεις, ελπίζοντας ότι έτσι θα κατευνάσει την οργή που προκάλεσε.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του, την ταύτισή του με την Χρυσή Αυγή, ενώ παλαιότερες δηλώσεις του έχουν προκαλέσει σάλο.

Όπως όταν κάλεσε τους πολίτες «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους», δήλωση για την οποία καταδικάστηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και για δημόσια υποκίνηση βίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Η συνάντηση δεν ήταν τυχαία.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι επιτελείς του οργάνωσαν την επίσκεψη στο ίδρυμα ηλικιωμένων που διατηρεί η Μητρόπολη Αιγιαλείας για να προσελκύσουν ψήφους.

Ήδη από νωρίς χθες το πρωί τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει φωτιά για τις αγκαλιές του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο, θυμίζοντας τις ακραίες δηλώσεις του Μητροπολίτη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας εναντίον ακόμα και του Ιερώνυμου για την συμφωνία με την Πολιτεία.

Κανείς, πάντως, δεν θα είχε αντιδράσει για τον στον ΣΥΡΙΖΑ αν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δεν είχαν ξεκινήσει τα αρνητικά σχόλια από το πρωί.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», στην ηλεκτρονική της μορφή μετέφερε την είδηση με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει μιαν απάντηση για τον Κουρουμπλή», αφήνοντας έκθετο μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρουν ψήφους φαίνεται ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Εν προκειμένω ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβασε στο twitter φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον υμνητή της Χρυσής Αυγής, τον ρασοφόρο εκπρόσωπο του σκοταδισμού και του ρατσισμού, μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο, κατά την επίσκεψή του σε ίδρυμα ηλικιωμένων της περιοχής του Αιγίου.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να υπενθυμίσουμε τι εστί Αμβρόσιος. Απλώς θα υποβάλλουμε ένα ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα, το οποίο διατυμπανίζει, για τη δημιουργία προοδευτικού πόλου ως ανάχωμα στην Ακροδεξιά, περιλαμβάνει και φωτογραφίες υποψηφίου του παρέα με τον καταδικασθέντα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μητροπολίτη; Η κοινωνία περιμένει μιαν απάντηση».

Το ειρωνικό tweet του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αγκαλιές και τις αγάπες του Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο εξαπέλυσε με ένα ειρωνικό tweet και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας: Αυτά είναι προοδευτικά μέτωπα..

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Ο διάλογος οργής με τον Σκουρλέτη

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;

Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.

Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;

Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.

Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;

Κουρουμπλής – Αμβρόσιος: Η δήλωση του πρώην υπουργού

Ο ίδιος ο Κουρουμπλής ακολούθως κατέβασε την σχετική φωτογραφία ενώ αρκετά αργότερα, έκανε μια δήλωση για να… εξηγήσει όλα όσα έγιναν και γιατί συνάντησε τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Όπως υποστήριξε συναντήθηκε μαζί του παρότι διαφωνεί γιατί «στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί».

Αναλυτικά η δήλωση Κουρουμπλή:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Exit mobile version