Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Disney Netflix: Προσεχώς μια «μάχη γιγάντων» στο streaming
PLUS

Disney Netflix: Προσεχώς μια «μάχη γιγάντων» στο streaming

Disney Netflix: Με νέες χαμηλότερες τιμές «πετάει το γάντι» η Disney στο ήδη καθιερωμένο Netflix

Disney Netflix: Μια τιτανομαχία έρχεται στον χώρο του streaming, καθώς η Disney, κοντράροντας ανοιχτά το Netflix, ανακοίνωσε σε φαντασμαγορική εκδήλωση στο Λος ‘Αντζελες ότι η δική της ανταγωνιστική υπηρεσία streaming ανοίγει αυλαία στις ΗΠΑ στις 12 Νοεμβρίου φέτος.

Όπως έγινε γνωστό, σε μεταγενέστερο χρόνο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, αν και προς το παρόν δεν δόθηκαν περαιτέρω συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Disney Netflix: Τι θα προσφέρει η νέα υπηρεσία

H υπηρεσία Disney+, που θα είναι απαλλαγμένη διαφημίσεων, θα προσφέρει στους θεατές τις κλασικές και σύγχρονες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Disney και άλλες παραγωγές (Marvel, Pixar, National Geographic κ.α.), ενώ πρόσφατα εξαγόρασε αντί 70 δισ. δολαρίων τις ταινίες (π.χ. «Avatar») και σειρές (π.χ. “Simpsons”) της 20st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε «έξυπνες» τηλεοράσεις, υπολογιστές, ταμπλέτες, παιγνιδομηχανές κ.α.

 

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική είναι το πιο σημαντικό όπλο της Disney, καθώς η δική της υπηρεσία streaming θα έχει μηναία συνδρομή μόνο επτά δολαρίων (φθηνότερη της Netflix που ήδη θεωρείτο χαμηλή) και η ετήσια θα κοστίζει 70 δολάρια.

Disney Netflix: H νέα επιθετική στρατηγική

«Βάζουμε μπροστά μια επιθετική στρατηγική. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ ‘Αϊγκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC. Η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να προσελκύσει 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές και να εμφανίσει κερδοφορία έως το 2024.

Σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για χρηματοδοτήσει πρωτότυπες παραγωγές το 2020 και δύο δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. Μερικές νέες ταινίες θα προβάλλονται απευθείας στο Disney+, ενώ άλλες θα παίζονται πρώτα στους κινηματογράφους.

 

 

Disney Netflix: Αυξάνεται ο ανταγωνισμός

Σύντομα η αγορά streaming θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, καθώς άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple (που ανακοίνωσε τη νέα της υπηρεσία Apple TV + τον Μάρτιο) και η Warner Media της ΑΤ&Τ, έχουν τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια.

Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, είναι πόσες συνδρομές streaming μπορεί να «σηκώσει» ταυτόχρονα ο μέσος καταναλωτής και πόσες από τις εταιρείες τελικά θα επιβιώσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις