Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Αθηναΐς Νέγκα: Σκέφτομαι ότι η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό μου μπορεί να φέρει και το τέλος (vid)
LIFESTYLE

Αθηναΐς Νέγκα: Σκέφτομαι ότι η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό μου μπορεί να φέρει και το τέλος (vid)

Αθηναΐς Νέγκα: Η Η Νέγκα παντρεύτηκε πριν δύο καλοκαίρια τον Γιάννη, έναν άνδρα 14 χρόνια μικρότερό της και λίγο αργότερα έφερε στον κόσμο τον καρπό του ερωτά τους.

Αθηναΐς Νέγκα: Η Αθηναΐς Νέγκα στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξή ήταν κάτι παραπάνω από χειμαρρώδης.

Μίλησε για το θάνατο του πατέρα της Χρήστου Νέγκα σε ηλικία 45 ετών, όταν η ίδια ήταν μόλις 7 και πόσο τη σημάδεψε αλλά και για τους άνδρες.

Η Αθηναΐς Νέγκα παντρεύτηκε πριν δύο καλοκαίρια τον Γιάννη, έναν άνδρα 14 χρόνια μικρότερό της και λίγους μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο τον καρπό του ερωτά τους.

«Δεν θα μπορούσα να έχω σχέση με έναν συνομήλικό μου για έναν πρακτικό λόγο. Όταν βρέθηκα χωρισμένη στα 39 μου ανακάλυψα ότι έβγαινα με ανθρώπους που ήταν συνομήλικοί μου ή λίγο μεγαλύτεροι και ήταν χωρισμένοι. Το δύσκολο ήταν διαζύγιο, πρώτος γάμος, παιδιά, αυτή είναι η πιο δύσκολη “πίστα”, όποια τα καταφέρνει εκεί της βγάζω το καπέλο», άρχισε να εξηγεί η Αθηναΐς Νέγκα, βάζοντάς μας στο… κλίμα.

«Εγώ όμως είδα ότι δεν μπορούσα εκεί γιατί δεν διεκδικώ πάρα πολύ καλά το χώρο μου στις σχέσεις. Οπότε το τα αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει παιδιά, μπορεί να μην έχει κλείσει καλά τη σχέση του, διεκδικούν οι πρώην σύζυγοι τον σύζυγο. Πρέπει να γίνεις μητριά παιδιών, ενώ ο πατριός είναι ένας κουλ τύπος, αν παίζει καλά το ρόλο του, που είναι σαν θείος, η μητριά έχει μεγαλύτερη τριβή».

Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα, οπότε πρέπει να διαγράψω αυτή την κατηγορία και τι μας μένει; Μας μένει ο πολύ νεότερος, ο οποίος μπορεί να μην έχει παντρευτεί και να είναι σημαντικά νεότερος, όπως στην περίπτωση του άντρα μου. Τα 14 χρόνια διαφορά που έχω με τον σύζυγό μου με προβληματίζουν κάθε μέρα».

Μάλιστα, η Αθηναΐς Νέγκα δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι φοβάται, ακριβώς λόγω της διαφοράς ηλικίας, μήπως την εγκαταλείψει ο σύζυγός της.

«Ήμουν πολύ ανώριμη στο κομμάτι των σχέσεων με τους άντρες. Έχω άγχη και ανασφάλεια με την εμφάνισή μου. Μου περνάει από το μυαλό ότι η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό μου μπορεί να φέρει και το τέλος στη σχέση».

Αθηναΐς Νέγκα: Ποιος ήταν ο πατέρας της, Χρήστος Νέγκας

Ο Χρήστος Νέγκας ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο. Μάλιστα, είχε την τύχη να εμφανιστεί πρώτη φορά στη σκηνή στο έργο του Αλέκου Γαλανού «Κόκκινα Φανάρια». Πρόκειται για το θεατρικό στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Χρήστος Νέγκας πήρε μέρος σε πολλές ταινίες, κυρίως δραματικές, τη δεκαετία του 1960. Συνολικά εμφανίστηκε σε 36 από αυτές, ενώ ξεχώρισε κατά κύριο λόγο για τους δραματικούς ρόλους που υποδύθηκε.

Μπορεί να καθιερώθηκε στο σινεμά μέσα από δραματικούς ρόλους, οι περισσότεροι όμως στην Ελλάδα σήμερα θυμούνται τον Χρήστο Νέγκα από μια κωμωδία.

Το εύθυμο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει», με ένα μεγάλο καστ ηθοποιών, προβλήθηκε τον Γενάρη του 1964 και έσπασε τα ταμία.

Ο Χρήστος Νέγκας αναλαμβάνει τον ρόλο του ζεν πρεμιέ και παίζει πλάι στην πρωτοεμφανιζόμενη το 1964, Έλενα Ναθανήλ. Η ντίβα του ελληνικού σινεμά ήταν τότε μόλις 16 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο.

Λίγο πριν το θάνατό του, ο Χρήστος Νέγκας εκλέγεται ως ανεξάρτητος στο Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όντας μέλος της κλαδικής των ηθοποιών της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα με το κύριο επάγγελμά του διατηρούσε και διαφημιστικό γραφείο.

Χρήστος Νέγκας: Το άδοξο φινάλε της ζωής του

Στις 21 Ιουνίου του 1981, ο Χρήστος Νέγκας ήταν μόλις 45 ετών. Ο ηθοποιός κολυμπούσε στα νερά παραλίας της Αναβύσσου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, λουόμενοι εντόπισαν ένα σώμα να επιπλέει, τον τράβηξαν στην ακτή, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Χρήστος Νέγκας ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα που κολυμπούσε.

Η κόρη του ήταν τότε μόλις 7 χρόνων…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις