Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες ΑΤΜ: Τους παρακολουθούσαν, τους ακολουθούσαν και τους λήστευαν
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες ΑΤΜ: Τους παρακολουθούσαν, τους ακολουθούσαν και τους λήστευαν

Ληστείες ΑΤΜ: Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο συλληφθέντες, αρχικά είχαν πάρει θέσεις και επιτηρούσαν το Α.Τ.Μ για να δουν ποιος θα πάρει χρήματα.

Ληστείες ΑΤΜ: Παρακολουθούσαν πολίτες, που πήγαιναν σε Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης (ΑΤΜ) να κάνουν αναλήψεις για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τους ακολουθούσαν αθέατοι 

Τους ακολουθούσαν αθέατοι μέχρι τα σπίτια τους και εκεί, αφού είχαν διαπιστώσει ότι το ποσό ήταν σημαντικό, εξαπέλυαν την επίθεση για να αρπάξουν τα χρήματα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους

Μετά και από την τελευταία παρόμοια επίθεση με θύμα ηλικιωμένο τον οποίο πέταξαν κάτω, στην είσοδο του σπιτιού του, ταυτοποιήθηκαν από  την Αστυνομία, οι δύο δράστες.

Πρόκειται για έναν 19χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο αλλοδαπό.

Ερευνούν την εμπλοκή τους σε άλλες επιθέσεις

Όπως ανακοινώθηκε, οι αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας Λαμίας εξιχνίασαν την αιματηρή επίθεση κατά του ηλικιωμένου, ενώ ερευνούν τώρα και την εμπλοκή των δύο και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις μετά από αναλήψεις ποσών από Α.Τ.Μ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Επιτηρούσαν το ΑΤΜ

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο συλληφθέντες, αρχικά είχαν πάρει θέσεις και επιτηρούσαν το Α.Τ.Μ για να δουν ποιος θα πάρει χρήματα.

Είδαν ότι ένας 83χρονος, πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού.

Τον ακολούθησαν ως την πολυκατοικία

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τον 83χρονο μέχρι το σπίτι του,  όπου ένας εκ των δραστών, στον προθάλαμο της πολυκατοικίας, του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αφού τον έριξε στο έδαφος, απέσπασε από τη τσέπη του παντελονιού του τα χρήματα της ανάληψης.

Ληστείες σε καταστήματα της Καλλιθέας

Στην Αττική, η Αστυνομία, ανακοίνωσε την εξιχνίαση δέκα ληστειών, που είχαν διαπραχθεί σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων τυχερών παιγνιδιών, πρατηρίων υγρών καυσίμων, περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών.

Ταυτοποιήθηκε έγκλειστος στις φυλακές

Ως ένας από τους δράστες ταυτοποιήθηκε 31χρονος, ο οποίος ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος για άλλο αδίκημα, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Χτυπούσαν κυρίως στην Καλλιθέα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μαζί με τον  συνεργό του, κατά το τελευταίο τρίμηνο, διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Εξιχνιάστηκαν δέκα ληστείες

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δέκα   περιπτώσεις ληστειών, εκ των οποίων οκτώ  στην Καλλιθέα, μία  στο Μοσχάτο και μία στη Γλυφάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις