Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αρχιπέλαγος: Η απάντηση των Τούρκων για τα νεκρά δελφίνια
PLUS

Αρχιπέλαγος: Η απάντηση των Τούρκων για τα νεκρά δελφίνια

Ένα βίντεο–απάντηση στα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης για τα νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο έδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» ισχυρισμούς.

Αρχιπέλαγος: Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος τόνισε ότι σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια. 7 από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους ΒΔ ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του ΒΑ Αιγαίου.

Τρία από αυτά εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες. Το Ινστιτούτο πιθανολογούσε ότι το φαινόμενο ενδέχεται να οφείλεται στην γιγαντιαία τουρκική αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τις παρενέργειες από τη χρήση των σόναρ και των βολών των πολεμικών πλοίων.

Σε απάντηση του δημοσιεύματος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν ένα βίντεο, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» ισχυρισμούς. Το βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει δελφίνια που κολυμπούν δίπλα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, «συνοδεύοντάς τα», όπως αναφέρεται και στο βίντεο.

Το μήνυμα στο twitter

Στο μήνυμά τους στο twitter οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τονίζουν: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που πάντα επιδεικνύουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον ακόμη και στις επιχειρήσεις που διεξάγουν, ενήργησαν με την ίδια ευσυνειδησία και κατά τη διάρκεια της “Γαλάζιας Πατρίδας” για την προστασία των φίλων τους στη θάλασσα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις