Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δανάη Στράτου: Η σύζυγος του Βαρουφάκη σε μια σπάνια συνέντευξη – “Όταν απείλησαν το παιδί μας”
LIFESTYLE

Δανάη Στράτου: Η σύζυγος του Βαρουφάκη σε μια σπάνια συνέντευξη – “Όταν απείλησαν το παιδί μας”

Δανάη Στράτου: Για τις άγνωστες απειλές στην οικογενειά της μίλησε η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

Δανάη Στράτου: Άγνωστες πτυχές από την ζωή της με τον Γιάνη Βαρουφάκη, το διάστημα που ήταν καθηγητής, αλλά και όσο κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών αποκάλυψε η Δανάη Στράτου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στην Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πως πριν από οκτώ χρόνια δέχθηκαν απειλητικό τηλεφώνημα.

«Το 2011 χτύπησε το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα και είπαν στον Γιάνη, πως ξέρουν πού είναι ο γιος μας και να αν θέλουμε να ξαναγυρίσει, να σταματήσει να ασχολείται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δανάη Στράτου: Γιατί έζησε έναν χρόνο στην έρημο

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικός, εξήγησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» γιατί χρειάστηκε να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο στην έρημο με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

«Μόλις έκανα και το δεύτερο παιδί μου , τότε κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η δουλειά μου για μένα. Σε πολλά από τα ταξίδια που έκανα κινδύνεψε η ζωή μου. Έμεινα ένα χρόνο στην έρημο της Αιγύπτου και είχα και τα δυο παιδιά μαζί μου. Και έτσι ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια που άρχισε το ταξίδι και η εξερεύνηση του πλανήτη και άλλων πολιτισμών και χωρών να ενσωματώνεται με τη δουλειά μου. Και μου ήταν πολύ δύσκολο μετά από το έργο στην έρημο να γυρίσω πίσω σε ένα στούντιο» είπε η Δανάη Στράτου.

Δανάη Στράτου: Τι ερωτεύτηκα στον Γιάνη 

«Το 2000 γνωρίστηκα για πρώτη φορά με τον Γιάνη αλλά ήμασταν και οι δυο παντρεμένοι με άλλους ανθρώπους. Στον Γιάνη ερωτεύτηκα την εξυπνάδα του, την ομορφιά του και την ικανότητά του να ακούει άλλους ανθρώπους. Ο Γιάνης πάλεψε πολύ για τη χώρα του αλλά του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Στην κοινή μας ζωή ότι δυσκολία έχουμε αντιμετωπίσει , μας έχει φέρει πολύ πιο κοντά και αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό.

Η φωτογράφηση στο PARIS MATCH δεν εκφράζει την προσωπικότητά μας και μας παγίδευσε. Ως σύζυγος θεωρώ ότι ο Γιάνης δεν είναι νάρκισσος. Είναι τρυφερός και πολύ πιστός στους ανθρώπους που αγαπάει. Το ότι ο Γιάνης είναι ένας πολύ γοητευτικός δεν με κάνει να αισθάνομαι ανασφαλής. Η πρόταση να κατέβω στην πολιτική δεν έγινε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ένας από τους λόγους που κατεβαίνω στην πολιτική , είναι να κινητοποιήσω τις γυναίκες να βγουν μπροστά» είπε η Δανάη Στράτου στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα».

Δανάη Στράτου: Υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα του συζύγου της

Η Δανάη Στράτου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα του συζύγου της, Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, καθώς βρίσκεται στη λίστα που ανακοινώθηκε.

Η περιγραφή στο δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της συζύγου του, Δανάης Στράτου, για την Ευρωβουλή ήταν λιτή.

«Η Δανάη Στράτου, γλύπτρια και εικαστικός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του DiEM25 Ελλάδας, μέλος της Ομάδας Γυναικών του ΜέΡΑ25 και μέλος του Τομέα Πολιτισμού του ΜέΡΑ25».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις