Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Βούλα: Εφιάλτης για οικιακή βοηθό σε σπίτι επιχειρηματία
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Βούλα: Εφιάλτης για οικιακή βοηθό σε σπίτι επιχειρηματία

Ληστεία Βούλα: Η κινηματογραφική εισβολή στο σπίτι του επιχειρηματία, καταγράφηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ληστεία Βούλα: Οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες έζησε στιγμές τρόμου, όμηρος στα χέρια τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι εισέβαλαν σε πολυτελή κατοικία επιχειρηματία, αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο. 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, έζησε στιγμές τρόμου, μέσα σε πολυτελή κατοικία επιχειρηματία, στη Βούλα, όμηρος συμμορίας τεσσάρων ενόπλων κουκουλοφόρων, που εισέβαλαν στην κατοικία για να αρπάξουν μετρητά, κοσμήματα και ρολόγια.

Η κινηματογραφική εισβολή στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στην Ελβετία, όπου και βρίσκεται αυτόν τον καιρό, καταγράφηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι κακοποιοί, που είχαν παρακολουθήσει επί ημέρες την κίνηση στην πολυτελή κατοικία, με ενέδρα, απείλησαν την 64χρονη οικιακή βοηθό, όταν βρισκόταν έξω από το σπίτι και την υποχρέωσαν να μπουν μαζί της.

Κατά την επίσημα εκδοχή της Αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι, αναρριχήθηκαν στη βεράντα του σπιτιού, παραβίασαν μία από τις μπαλκονόπορτες, και βρέθηκαν ξαφνικά στο εσωτερικό.

Έντρομη τους αντίκρισε η οικιακή βοηθός που βρισκόταν εκεί.

Οι δράστες, έσπασαν το κινητό τηλέφωνο της τρομοκρατημένης γυναίκας για να μην τηλεφωνήσει πριν απομακρυνθούν από το σπίτι και με τα όπλα στα χέρια απαιτούσαν συνεχώς να τους δείξει το χώρο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Εκείνη τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι.

Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους, κατευθύνθηκαν τότε στο γραφείο του επιχειρηματία και άρχισαν να ψάχνουν κι εκεί.

Άγνωστο τελικά από ποια σημεία άρπαξαν 4.000 ευρώ και δυο πανάκριβα ρολόγια μάρκας Rolex και Bulgari.

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σπίτι με συνεργείο των εγκληματολογικών υπηρεσιών, προσπαθούν να μπουν στα ίχνη της συμμορίας, η οποία, όπως εκτιμάται, ήλπιζε στην ύπαρξη χρηματοκιβωτίου με μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας.

Στο μεταξύ, μια άλλη οικιακή βοηθός, από τη Βουλγαρία εκείνη, προσπαθεί να αναρρώσει στο νοσοκομείο της Πρέβεζας από τις μαχαιριές που δέχθηκε από συμπατριώτης ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι για να ληστέψει.

Η 60χρονη γυναίκα, που προσέφερε τις υπηρεσίες της σε ηλικιωμένη, προσπάθησε να αντισταθεί στην εισβολή του 45χρονου, αλλά αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί μαχαιριές.

Ο δράστης, άρπαξε 3.300 ευρώ και  διέφυγε προς στιγμήν. Ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφερόταν στο νοσοκομείο αιμόφυρτη και υποβαλλόταν σε επεμβάσεις από τους γιατρούς, ο Βούλγαρος δράστης επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα με τη λεία του.

Όμως, είχε ήδη δοθεί σήμα στις εξόδους της χώρας και οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν στη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου στον Προμαχώνα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας, που έκαναν έρευνα στην γύρω περιοχή από το σπίτι του θύματος, βρήκαν πεταμένο σε οικοδομή ένα κουζινομάχαιρο μήκους 21 εκατοστών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ η άτυχη οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις