Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ρέμος: Αθώος για την υπόθεση του Ηρακλή
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρέμος: Αθώος για την υπόθεση του Ηρακλή

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ομάδων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ρέμος: Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ομάδων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι τελικά άδικα υποβιβάστηκε ο Ηρακλής το 2011. Αυτό ουσιαστικά είναι το συμπέρασμα από το υπ’ αριθ. 260/2019 βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Το τελευταίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτήρη Τσιμπέρη και αποφάσισε να παύσει την ποινική δίωξη 46 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης.

Ρέμος: Το πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών

Στο πόρισμα των 376 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται ότι: «…δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική απάτη. Καθώς από την παραπλάνηση των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ δεν προέκυψε βλάβη των ανταγωνιστριών ομάδων. Τα περιουσιακά οφέλη των ομάδων των κατηγορουμένων (χορηγίες ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα) συνδέονται αιτιωδώς με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική τους κατηγορία, τα οποία θα ελάμβαναν σε κάθε περίπτωση». «…πλαστογραφία προέκυψε για 17 από τους 46 κατηγορούμενους, αλλά όχι κακουργηματικά λόγω ελλείψεως του στοιχείου του οφέλους ή της βλάβης τρίτου. ‘Εχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας».

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα δημιουργείται σοβαρό ζήτημα με τον Ηρακλή. Ο υποβιβασμός του το 2011 σχετίζεται άμεσα με την πλαστή ενημερότητα, δηλαδή την υπόθεση που αθωώθηκε ο Αντώνης Ρέμος. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της νυν διοίκησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις