Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο – Ποια “καρέκλα” πήρε για να πάει με τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο – Ποια “καρέκλα” πήρε για να πάει με τον Τσίπρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: «Χοντρό» παρασκήνιο στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ μέχρι να αποφασιστεί η μετακίνηση του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ.

09.04.2019 | 12:40

Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τα “βρόντηξε”, διαλύοντας τη ΔΗΜΑΡ, για να “φωλιάσει” στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί… πονηροί, σκέφτηκαν ότι μάλλον έχει προηγηθεί κάποιο deal.

Άλλωστε, πώς θα μπορούσε κάποιος που μέχρι και πρόσφατα πυροβολούσε τόσο πολύ δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ, να ποζάρει τώρα αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα;

Κι όμως, είναι πραγματικότητα. Το deal της μετακίνησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, που επισφραγίστηκε με την παρουσία του στη φιέστα του Γαλατσίου, κλείστηκε την περασμένη εβδομάδα και προβλέπει την παρουσία του σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως την εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να την καταλάβει άλλο πρόσωπο και όχι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θέλουν να φανεί ότι η συνεργασία γίνεται στη βάση αρχών και όχι μόνο για την επανεκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Έτσι, δεν αποκλείεται στην τρίτη ή στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου να τοποθετηθεί άλλο στέλεχος, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Το deal με τη Φώφη

Άλλωστε, η επανεκλογή του ήταν και η αφορμή για το διαζύγιο του Θανάση Θεοχαρόπουλου με το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά. Η απαίτηση του κ. Θεοχαρόπουλου ήταν να διατηρήσει εκ νέου τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γεγονός που προβλημάτιζε σφόδρα τη Φώφη Γεννηματά, αφού η θέση έχει κρατηθεί φυσικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι το ΚΙΝΑΛ, ακόμα και σε περίπτωση έκπληξης στα ποσοστά του, δεν μπορεί να εκλέξει παρά μόνο έναν βουλευτή Επικρατείας.

Πληροφορίες θέλουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να είχε ζητήσει ανάλογη θέση και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, πριν καταλήξει στο ΚΙΝΑΛ, αλλά ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν ενέδωσε.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο κ. Θεοχαρόπουλος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εκλεγεί σε καμία περιφέρεια με ψήφο, παρά μόνο να «διοριστεί» στο Επικρατείας.

Το deal του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την εμφάνιση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι. Η συμφωνία έγινε ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Στέργιο Καλπάκη.

Οι επίσημες πηγές της Δημοκρατικής Αριστεράς αρνούνται ότι έγινε ένα τέτοιο deal ανάμεσα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τακτοποιηθεί ο ίδιος, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν.

Θεοχαρόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Η κωλοτούμπα 

Exit mobile version