Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δαναός: Ο τραγουδιστής – δραπέτης ξεκαθαρίζει γιατί δεν επέστρεψε στη φυλακή
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ

Δαναός: Ο τραγουδιστής – δραπέτης ξεκαθαρίζει γιατί δεν επέστρεψε στη φυλακή

Δαναός: Ο δραπέτης που έστελνε μέχρι και λουλούδια στον εαυτό του, έκανε ανενόχλητος ό,τι ήθελε την ώρα που δήθεν τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ.

Δαναός: «Δεν επέστρεψα στην φυλακή λόγω των άσχημων εμπειριών που έζησα», λέει μεταξύ άλλων ο επί 17 χρόνια δραπέτης που «διέπρεψε» ως τραγουδιστής και δημοσιογράφος, μετά την σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαλούρη, γνωστός ως Δαναός.

Μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος του, Γιάννα Παναγοπούλου, περιέγραψε όλο το ιστορικό από την πρώτη του σύλληψη και καταδίκη του μέχρι σήμερα.

«Σε νεανική ηλικία, σε ηλικία μόλις 22 ετών, όπως ο ίδιος μας λέει, είχε κάποιες περιπέτειες με την δικαιοσύνη, είχε κάποιες καταδικαστικές αποφάσεις και του είχε επιβληθεί μια συνολική ποινή τεσσάρων ετών.

Την ποινή την εξέτιε στις δικαστικές φυλακές Αλικαρνασσού. Όταν πήρε την πρώτη άδεια, μετά από ένα μεγάλο διάστημα που είχε μείνει στη φυλακή και έμεναν μόλις έξι μήνες για την αποφυλάκιση του, δεν επέστρεψε πίσω λόγω του ότι είχε κάποιες άσχημες εμπειρίες και μνήμες από τον εγκλεισμό του».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που είχε με την δικαιοσύνη επειδή δεν είχε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας καθώς του είχε κρατηθεί από την φυλακή.

Δαναός: Τι λέει ο δικηγόρος του

Δαναός: Μεγάλη καριέρα με ψεύτικο όνομα

Όλα αυτά τα χρόνια έκανε καριέρα τραγουδιστή, παρουσιαστή, αλλά και διεθνούς φήμη δημοσιογράφου, με το ψευδώνυμο Δαναός για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα ο 45χρονος γυρνούσε ακόμα βίντεο κλιπ με λαϊκές και ροκ επιτυχίες.

Είχε εκπομπή σε κανάλι της Κρήτης και πήρε συνεντεύξεις από πολύ γνωστούς τραγουδιστές. Έγινε κουμπάρος με τον αείμνηστο Ανδρέα Μπάρκουλη αφού τον πάντρεψε και συστηνόταν ως γιος της Κορίνας Τσοπέη!

Μεγάλη του επιτυχία, που έχει συγκεντρώσει πολλά like στο youtube, είναι το τραγούδι με χαρακτηριστικό τίτλο, το οποίο μάλιστα θεωρήθηκε ακόμα και διακηρυκτική επιτυχία, ενός ιδιαίτερα ανερχόμενου καλλιτέχνη.

Δαναός: Ο απίστευτος διάλογος με τους αστυνομικούς

Η αρχή του τέλους για την φανταχτερή πορεία της… καριέρας του 45χρονου, ήλθε το απόγευμα τις Κυριακής στην Ομόνοια, όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο ταυτοτήτων.

Βέβαια ο διάσημος δημοσιογράφος και τραγουδιστής, είχε στην κατοχή του ταυτότητα, η οποία όμως ήταν πλαστή και κατά συνέπεια για να μην έχει μπερδέματα δεν την επέδειξε στους Αστυνομικούς.

Μάλιστα ο διάλογος που ακολούθησε με τους Αστυνομικούς ήταν πραγματικά «σπαρταριστός».

Ο «διάσημος» προσπάθησε να πείσει τους ένστολους πως θα μπλέξουν εάν προσαγάγουν στο Τμήμα τις Ομόνοιας, έναν διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και τραγουδιστή: «….ξέρετε ποιος είμαι εγώ;…εγώ δουλεύω ως δημοσιογράφος στο…εάν τολμήσετε να με πάτε στο Τμήμα θα πέσουν τηλέφωνα και ξέρετε τι θα γίνει μετά».

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν «ίδρωσαν» από τις απειλές του και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα τις Ομονοίας για εξακρίβωση.

Όταν πια πήραν αποτυπώματα, έμειναν έκπληκτοι, καθώς το σύστημα δακτυλοσκόπησης τον έβγαλε καταζητούμενο δραπέτη επί 17 έτη, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκαν αποφάσεις δικαστηρίων όπου ο 45χρονος είχε δικαστεί ερήμην για σωρεία απατών.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και την Δευτέρα τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να πάρει την άγουσα για τις φυλακές.

Δαναός: Οι απάτες

Ο… διάσημος τραγουδιστής, είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 1996 καθώς εμφανίζονταν σε ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές του νησιού, υποδυόμενος των γιο γνωστού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες, υποσχόμενος ρουσφέτια και προωθήσεις αιτημάτων τους στο Δημόσιο.

Μάλιστα για να γίνεται πιστευτός από τα θύματα του, πήγαινε σε ανθοπωλεία και έστελνε λουλούδια στον εαυτό του με κάρτες, που δήθεν του τα έστελναν ψηφοφόροι και οπαδοί του πατέρα του!

Δαναός: Χρησιμοποίησε και το όνομα της Φαίης Σκορδά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις