Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναστασία Ξεπαπαδέα: Στη Βουλή η αποκάλυψη για τις σχέσεις με τον Αρτεμίου
ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Στη Βουλή η αποκάλυψη για τις σχέσεις με τον Αρτεμίου

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Στην Βουλή φέρνει το Κίνημα Αλλαγής την αποκάλυψη για τις περίεργες δραστηριότητες της γενικής γραμματέας κατά της Διαφθοράς.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δεν ζήτησε την παραίτηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα, μετά τις αποκαλύψεις, και την παραπομπή των στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ζητά να μάθει, με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι «η κυρία Αν. Ξεπαπαδέα, Γ.Γ. για την Καταπολέμηση Διαφθοράς, σε ανακοίνωσή της σχετικά με δημοσίευμαπου την φέρει να εκπροσωπεί  ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 την Κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρ. Αρτεμίου στη Λευκωσία, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την παραπάνω σχέση, ισχυριζόμενη ότι μετατρέπεται σε “σκάνδαλο η κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του”».

«Ελέγχεται γιατί κατά τον ίδιο χρόνο είχε διοριστεί διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπαγγελόπουλου»

Στη συνέχεια τονίζει ότι «η κα Ξεπαπαδέα φυσικά δεν ελέγχεται για τις πληρεξουσιότητες που αναλαμβάνει ως Δικηγόρος, αλλά γιατί, κατά τον ίδιο χρόνο, είχε διοριστεί από τις 10 Ιουνίου 2015 Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, έγινε στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και από τον Απρίλιο του 2018 ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Επομένως, προσθέτει ο κ. Παπαθεδώρου, «η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης.

Σήμερα, δε, είναι απαράδεκτο, αλλά και πολιτικά ύποπτο, το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμα η παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, όταν ο κ. Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Σ. Παναγιώτου, συνεργατών του Κύπριου δικηγόρου Α. Αρτεμίου, του εντολέα της κας Ξεπαπαδέα. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο αγγίζει τη λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνδέεται με πολιτικά πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

Ο κ. Παπαθεοδώρου, καταλήγοντας, ερωτά τον υπουργό:

«1.Από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας Δικηγόρου του κ. Αρτεμίου;

2.Γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο Υπουργός δε ζήτησε την παραίτηση της κας Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση;».

«Η διαπλοκή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον αποδεδειγμένη»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη συνέχεια προέβη στην εξής δήλωση:

«Η διαπλοκή στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον αποδεδειγμένη. Η κα Αν. Ξεπαπαδέα, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Αρτ. Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του και κατόπιν ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Επομένως, η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης.
Το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου».

Θεοχάρης: «Πολιτικά, νομικά και ηθικά ζητήματα» στην υπόθεση Ξεπαπαδέα

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, και ο βουλευτής της Β’ Αθηνών της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης.

«Η νυν γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, σύμφωνα με το από 7/4/2019 δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, εμφανίζεται τα έτη 2016, 2017 και 2018 και καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα την νομική εταιρία του Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία» αναφέρει αρχικά ο κ. Θεοχάρης.

«Η νυν γραμματέας διαφθοράς Κα Αναστασία Ξεπαπαδέα μάλιστα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την ανωτέρω κυπριακή εταιρεία η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την ελληνική ανώνυμη εταιρία εμπορίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων με την επωνυμία Φαρμαγορά, που ανήκε στην ανώνυμη φαρμακευτική εταιρία Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη» προσθέτει στη συνέχεια ο βουλευτής της Β’ Αθηνών.

«Θα ζητήσετε την άμεση παραίτηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα;»

Όπως υποστηρίζει ο Χάρης Θεοχάρης, «από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου:

Ποια η θέση του Υπουργείου σας για το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 η εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;
Είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης.
Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου

Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε “σκάνδαλο” την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις