Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019 πότε ξεκινάει – αιτήσεις: Επιδοτήσεις για 20.000 νοικοκυριά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019 πότε ξεκινάει – αιτήσεις: Επιδοτήσεις για 20.000 νοικοκυριά

«Εξοικονομώ κατ' οίκον» 2019 πότε ξεκινάει - αιτήσεις: Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», αναμένεται να φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019 πότε ξεκινάει – αιτήσεις: Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να καταφθάσει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή.

Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται να φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Το οριστικό νούμερο θα ανακοινωθεί μόλις «κλείσει» η συμφωνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις τράπεζες.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια, το επερχόμενο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αναμένεται να έχει πανομοιότυπους όρους με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κορκολής στην ΕΡΤ, τα εισοδηματικά κριτήρια θα κινηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με τον πρώτο κύκλο.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιδοτηθούν νοικοκυριά τα οποία εμφανίζουν ατομικό εισόδημα έως 35.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, εξήγησε ο ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019 πότε ξεκινάει – αιτήσεις: Ο κ. Κορκολής προσδιόρισε την ημερομηνία εκκίνησης του προγράμματος σε σχεδόν ένα μήνα από σήμερα.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019: Κυμαινόμενα ποσοστά επιδοτήσεων

Όπως ίσχυε και στο παρελθόν, η επιδότηση για τους δικαιούχους του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και με κοινωνικά κριτήρια, με τη μορφή προσαύξησης για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναμένεται να φτάσουν έως και το 70% της δαπάνης.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» 2019: Τι παρεμβάσεις θα καλύπτει το πρόγραμμα

Όπως περιγράφεται και στον οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που δημοσίευσε προ ημερών το iefimerida, οι ιδιοκτήτες που θα εγκριθούν για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν πλήθος παρεμβάσεων στις κατοικίες τους, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης αλλά και αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις