Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια: Ο Μπαλάσκας επιμένει για το «Πού πας ρε Καραμήτρο;»
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Ο Μπαλάσκας επιμένει για το «Πού πας ρε Καραμήτρο;»

Εξάρχεια: Η ανάρτηση του Σταύρου Μπαλάσκα μετά την ατάκα του, που χαρακτηρίστηκε "απαξιωτική".

Εξάρχεια: Συνέχεια στο διάλογο που άνοιξε με τους αστυνομικούς για την επιχείρηση “φιάσκο” στα Εξάρχεια, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας.

Είχε προηγηθεί η φράση «Πού πας ρε Καραμήτρο;», με αφορμή το φιάσκο με την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Που πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα» και πρόσθεσε: «στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας.

Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».

Η φράση του, όπως τονίζει ο κ. Μπαλάσκας, «απευθυνόταν ψηλά και όχι χαμηλά».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας αναρωτήθηκε για το τι θα είχε συμβεί αν η επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί από αστυνομικούς και υπήρχαν τραυματίες.

«Ποιον θα είχε πάρει η μπάλα;» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως έγραψε: «Εάν η επιχείρηση αυτή είχε γίνει από αστυνομικούς μέσα στη καρδιά των Εξαρχείων και είχαμε έναν μαχαιρωμένο αστυνομικό, έναν με διαλυμένο το πρόσωπο από μπουνιές και έναν παραλίγο νεκρό εισαγγελέα που διέφυγε με μπλονζόν στο υπηρεσιακό όχημα, με απαλλοτριωμένα τα όπλα τους από πενήντα πιθανώς πρεζομένους με Καλάσνικοφ όπου μόνο ο θεός ξέρει πως πάνω στο φτιάξιμο τους δεν τους έφυγε καμία ριπή, τότε τι θα είχε γίνει;»

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις