Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πακιστάν: Της ξύρισε το κεφάλι και την κρέμασε από τον ανεμιστήρα γιατί αρνήθηκε να χορέψει στους φίλους του
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Της ξύρισε το κεφάλι και την κρέμασε από τον ανεμιστήρα γιατί αρνήθηκε να χορέψει στους φίλους του

Πακιστάν: Η Άσμα Αζίζ έγινε πρωτοσέλιδο, με την πράξη της να θεωρείται πολύ θαρραλέα.

Πακιστάν: Ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση της Άσμα Αζίζ από το Πακιστάν, που δημοσίευσε βίντεο στα social media που παρουσιαζόταν με ξυρισμένο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο.

Η γυναίκα έπεσε θύμα του άντρα της, Μίαν Φαισάλ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση αλλά αρνείται τις κατηγορίες για τα βασανιστήρια.

Όπως δήλωσε, η σύζυγός του είχε αρχίσει να κόβει τα μαλλιά της υπό την επήρεια ναρκωτικών και εκείνος απλά τη βοήθησε.

Η Άσμα Αζίζ αναφέρει πως ο άντρας της την ξυλοκόπησε και της ξύρισε το κεφάλι επειδή αρνήθηκε να χορέψει γι’ αυτόν και τους φίλους του.

«Έβγαλε τα ρούχα μου μπροστά στους υπηρέτες. Οι υπηρέτες με κράτησαν καθώς μου ξύριζε τα μαλλιά μου και τα έκαψαν. Τα ρούχα μου ήταν ματωμένα. Με χτύπησε και με κρέμασε από τον ανεμιστήρα», αναφέρει η γυναίκα και λέει πως ο σύζυγός της απειλούσε να τη σκοτώσει.

Όπως υποστηρίζει, η Ασμα Αζίζ πήγε στην αστυνομία για να υποβάλλει καταγγελία αλλά οι αρχές του Πακιστάν δεν συνεργάστηκε.

Οι γυναίκες στο Πακιστάν, συνήθως, δεν έχουν τη δύναμη να καταγγείλουν δημόσια τη βία και η κίνηση της Άσμα, εκτός από θαρραλέα, χαρακτηρίζεται άκρως σημαντική.

«Ενώ είμαστε ευτυχείς που έχουν γίνει αυστηρές και γρήγορες ενέργειες εναντίον των βασανιστών της Άσμα Αζίζ, παρατηρούμε με ανησυχία την ανησυχητική αύξηση των αναφερόμενων περιπτώσεων βίας κατά των γυναικών. Είναι αναγκαία η συστημική αλλαγή για την προστασία των γυναικών. Η δράση δεν μπορεί να έρχεται μόνο κατά περίπτωση», έγραψε σε tweet η Διεθνής Αμνηστία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις