Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κτηματολόγιο 2019 διόρθωση ΑΦΜ: Μεγάλη προσοχή στη διαδικασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο 2019 διόρθωση ΑΦΜ: Μεγάλη προσοχή στη διαδικασία

Κτηματολόγιο 2019 διόρθωση ΑΦΜ: Δείτε πώς θα αλλάξετε τον λανθασμένο ΑΦΜ, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Κτηματολόγιο 2019 διόρθωση ΑΦΜ: Τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία διόρθωσης λανθασμένου ΑΦΜ στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «σε περίπτωση που κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δήλωσης εμφανίζεται λανθασμένος ΑΦΜ, απαιτείται η αποστολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής και σαρωμένης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]».

Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράφεται ο ορθός ΑΦΜ και να διασαφηνίζεται ότι «ο δηλών εξουσιοδοτεί τον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο να διορθώσει τον λανθασμένο ΑΦΜ που εμφανίζεται κατά την είσοδο στην εφαρμογή».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών δόθηκε νέα παράταση στις τελικές ημερομηνίες για την υποβολή της δήλωσης στο Κτηματολόγιο, η οποία αφορά 19 νομούς της χώρας. 

Για να δείτε τι συμβαίνει στην περιοχή σας και για πληροφορίες σχετικά με τα κατά τόπους αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης πατήστε ΕΔΩ.

Κτηματολόγιο 2019: Πότε χάνεται ένα ακίνητο

Για τα παλιά προγράμματα (1997-1999) ένα ακίνητο χαρακτηρίζεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» αν δεν δηλωθεί σε 15 χρόνια και για τα νέα (από το 2008 και μετά ) αν δεν δηλωθεί μέσα σε επτά χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν κι άλλα ακίνητα επειδή δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο, από την ΠΟΜΙΔΑ διεκδικούν νομοθετική παράταση της προθεσμίας στα 20 χρόνια για όλα τα προγράμματα κτηματογράφησης.

Ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμα περισσότερο με την υποχρέωση του Δημοσίου να δηλώνει στο Κτηματολόγιο την περιουσία του.

Η καταγραφή δεν είναι κάτι κακό, είναι μάλιστα επιβεβλημένη σε μία σύγχρονη κοινωνία. Το πρόβλημα είναι με το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βρουν τίτλους ιδιοκτησίας από τον προπερασμένο αιώνα.

Το κράτος διεκδικεί εκτάσεις σε όλη τη χώρα που κάποτε ήταν χαρακτηρισμένες δασικές.

Δείτε ακόμη: 

Κτηματολόγιο 2019 αδήλωτα ακίνητα: Τρέξτε, αλλιώς θα το χάσετε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις