Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Μακρής: Μια κάμερα και μια απόδειξη οδήγησαν στη σύλληψη του Βούλγαρου εκτελεστή
ΠΑΡΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Γιάννης Μακρής: Μια κάμερα και μια απόδειξη οδήγησαν στη σύλληψη του Βούλγαρου εκτελεστή

Γιάννης Μακρής: Από την απόδειξη αγοράς ρούχων που βρήκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου οι αστυνομικοί, βρήκαν ότι ήταν τα ίδια με τα ρούχα που φορούσε ο εκτελεστής του Μακρή κι έτσι τον ταυτοποίησαν

Γιάννης Μακρής: Οι αλλαγές “σαν τα πουκάμισα” των ξενοδοχείων, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι κινήσεις των δύο αδερφών από τη Βουλγαρία που ανέλαβαν την εκτέλεση του 47χρονου Γιάννη Μακρή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μία κάμερα ασφαλείας, που “έπιασε” σε ανύποπτη στιγμή το νοικιασμένο αυτοκίνητο των Βουλγάρων εκτελεστών κοντά σε σημείο που κινείτο ο στόχος του “συμβολαίου θανάτου” και μια απόδειξη καταστήματος από αγορά ρούχων, που ξέχασαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, άνοιξαν τον δρόμο στην Ασφάλεια Αττικής για την εξιχνίαση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας, πριν από πέντε μήνες.

Κινείτο με τα πραγματικά του στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία που γίνονται γνωστά από την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, o 31χρονος, που κατηγορείται για την πληρωμένη δολοφονία, επειδή δεν είχε καταγραφεί από καμία υπηρεσία για παρόμοιες ενέργειες, θεωρούσε ότι μπορεί να κινείται άνετα και με τα πραγματικά του στοιχεία, όπως και ο αδελφός του.

Ήρθαν στην Αθήνα να δολοφονήσουν, στις 12 Οκτώβρη του 2018 

Έτσι, όταν έφθασαν στην Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου 2018, έχοντας “υπογράψει” το συμβόλαιο θανάτου, νοίκιασαν αυτοκίνητο με το οποίο, όπως ήδη έχει αναφέρει η Alphafreepress, είχαν γίνει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σκιά του επιχειρηματία.

Σίγουρος ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα έφθαναν στα ίχνη του, τις αγορές που πραγματοποιούσε και ιδιαίτερα τις  μισθώσεις, που έκανε, τις πραγματοποίησε με τα πραγματικά του στοιχεία, όπως και ο 35χρονος αδερφός του, που καταζητείται.

Σε τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία

Το χρονικό διάστημα από την άφιξή του στην Αθήνα έως τη δολοφονία, διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι έμειναν τα αδέλφια των Βουλγάρων σε τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία στα Νότια Προάστια.

Νοίκιαζαν διαφορετικά αυτοκίνητα

Από την έρευνα επίσης προέκυψε ότι νοίκιαζαν συχνά διαφορετικά αυτοκίνητα και παρακολουθούσαν επί δύο εβδομάδες το υποψήφιο θύμα.

Ο Μακρής είχε υποψιαστεί την παρακολούθηση

Ο Γιάννης Μακρής, στη διάρκεια αυτών των ημερών κάτι είχε αντιληφθεί και όπως προέκυψε εκ των υστέρων είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του ότι “μάλλον τον παρακολουθούν δύο άτομα”, χωρίς όμως να δώσει συνέχεια με αναφορά στην Αστυνομία.

Έφυγαν μετά τη δολοφονία για Σόφια 

Αμέσως μετά την  εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, τα δύο αδέρφια έφυγαν για τη Σόφια Βουλγαρίας, την 1η Νοεμβρίου του 2018.

Άφησαν πίσω τους απόδειξη αγοράς ρούχων 

Όμως, εξ’ αιτίας ίσως της βιασύνης και της σιγουριάς τους, ξέχασαν στο τελευταίο ξενοδοχείο της Γλυφάδας, όπου διέμεναν, κάποια προσωπικά τους αντικείμενα και μια απόδειξη αγοράς ρούχων από αθλητικό κατάστημα.

Ήταν τα ίδια που φορούσε ο εκτελεστής του Μακρή στο Πανόραμα 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστοποίησαν ότι αυτά ήταν ακριβώς τα ρούχα και το καπελάκι με τα οποία είχε εμφανιστεί στην δολοφονία του Μακρή ο άγνωστος τότε δράστης!

Και τα ρούχα αυτά τα έβλεπαν στο βίντεο της δολοφονίας που αποτυπώθηκε από κάμερα του σπιτιού του επιχειρηματία.

Ένα δεύτερο στοιχείο ήταν ακόμη πιο καταλυτικό για την εξιχνίαση.

Η κάμερα “έπιασε” το ενοικιασμένο αυτοκίνητο 

Σε κάμερα είδαν αυτοκίνητο πολύ κοντά σε σημείο που βρισκόταν ο Μακρής. Έφθασαν στην επιχείρηση λίγο αργότερα όπου είχε ενοικιαστεί το αυτοκίνητο. Η μίσθωση είχε γίνει με τα πραγματικά στοιχεία των δραστών.

Ήξεραν πλέον τα στοιχεία τους

Άρα η Αστυνομία ήξερε τα στοιχεία τους και ξεκίνησε να τους ψάχνει.

Ώσπου το πρωινό της Τρίτης ο 31χρονος επαγγελματίας  εκτελεστής κατά την Αστυνομία, έφθασε στην Γλυφάδα από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας με έναν φίλο του στον οποίο είχε πει ότι ερχόταν “για δουλειές”.

Υποψίες για νέα εκτέλεση

Κι αυτό είναι που απασχολεί την Αστυνομία. Αν οι “δουλειές” είχαν να κάνουν με την διάπραξη νέου εγκλήματος.

Είχε νοικιάσει πάλι αυτοκίνητο 

Και φαίνεται να πιστεύουν ακράδαντα οι αστυνομικοί ότι ετοίμαζε νέα εκτέλεση καθώς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βρέθηκαν και πάλι καινούρια ενδύματα (!) και βέβαια είχε ήδη νοικιάσει αυτοκίνητο ενώ είχε έρθει στην Αθήνα με το δικό του!

Άγνωστοι οι ηθικοί αυτουργοί 

Και βέβαια καθώς ο ίδιος δεν ανοίγει το στόμα του, το ερωτηματικό που παραμένει είναι ποιοι ήταν αυτοί που πλήρωσαν το δίδυμο των εκτελεστών να δολοφονήσει τον Γιάννη Μακρή.

Δύο κινητά στα εργαστήρια

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών μήπως προκύψουν από αυτά στοιχεία που να φανερώνουν τους εντολείς του εκτελεστή.

Έρευνα από όλες τις αστυνομίες

Όλα αυτά τα στοιχεία θα τεθούν και υπόψη των διεθνών διωκτικών Αρχών, μήπως προκύψουν πλέον στοιχεία και για τυχόν άλλες δολοφονίες σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις