Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Μακρή: Δυο βδομάδες παρακολουθούσε τον επιχειρηματία ο Βούλγαρος
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Δολοφονία Μακρή: Δυο βδομάδες παρακολουθούσε τον επιχειρηματία ο Βούλγαρος

Δολοφονία Μακρή: Το νέο ταξίδι - μυστήριο στην Αθήνα και η επεισοδιακή σύλληψη.

Δολοφονία Μακρή: Επί δύο συνεχείς εβδομάδες φαίνεται να κατόπτευαν χώρους και να παρακολουθούσαν αθέατοι τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο 31χρονος επαγγελματίας  εκτελεστής Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη στη Γλυφάδα και ο 35χρονος αδελφός του, ο οποίος καταζητείται πριν αποφασίσουν ότι το πιο “πρόσφορο” γι’ αυτούς σημείο να στήσουν την ενέδρα θανάτου για τον πατέρα δυο μικρών παιδιών, ήταν το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κυκλοφορούν λιγοστοί άνθρωποι

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε μια από αυτές τις κατοπτεύσεις, πιθανότατα κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραμα, όπου κυκλοφορούν συνήθως λιγοστοί άνθρωποι, ως επί το πλείστον κάτοικοι μόνιμοι της περιοχής, μια από τις κάμερες “έπιασε” χωρίς καπέλο τύπου τζόκεϊ, τον 31χρονο Βούλγαρο και τον συνεργό του.

Οι φωτογραφίες του βίντεο, βασικός οδηγός των ερευνών 

Οι φωτογραφίες αυτές, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν ο οδηγός κυριολεκτικά των αστυνομικών ερευνών καθώς μεγεθύνθηκαν και μελετήθηκαν σε όλες τις λεπτομέρειες πόντο- πόντο.

Ακολούθησε και αντιπαραβολή με το ανατριχιαστικό, αλλά συνάμα και αποκαλυπτικό βίντεο της δραματικής σκηνής της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επονομαζόμενου και “Αυστραλού” εξ αιτίας της διαμονής του οικογενειακώς για χρόνια στην Αυστραλία και τη δραστηριοποίησή του εκεί.

Τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά ήταν τα ίδια με του εκτελεστή

Είδαν οι αστυνομικοί, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά  του εκτελεστή, ο οποίος τη μοιραία ημέρα κατέβηκε τρέχοντας από το λοφάκι πίσω από το σπίτι του επιχειρηματία με το πιστόλι στα χέρια, ταίριαζαν απόλυτα.

Κατέληξαν στην ταυτότητά του

Είχαν πια ένα σημαντικότατο στοιχείο στα χέρια τους και μέσα από τη συνεργασία με Αστυνομίες και υπευθύνους βάσεων δεδομένων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, φαίνεται ότι κάποια στιγμή κατέληξαν στην ταυτότητα του εκτελεστή, που είχε παγώσει το πανελλήνιο με την εν ψυχρώ δολοφονία που αποτυπώθηκε σε βίντεο.

Επαγγελματίες δολοφόνοι 

Έψαξαν πολύ γι αυτόν και τον αδελφό του και στην πορεία σχημάτισαν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι έναντι μεγάλης αμοιβής προχωρούσαν στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Έφυγαν από την Αθήνα αμέσως μετά τη δολοφονία 

Κάποια στιγμή μπήκαν στα ίχνη του 31χρονου. Ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά την δολοφονία με άγνωστους ακόμη τους ηθικούς αυτουργούς, φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του με τον αδελφό του.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγαν αεροπορικώς, άλλες ότι ταξίδεψαν με πούλμαν του ΚΤΕΛ, που εκτελεί παρόμοια δρομολόγια από την Αθήνα.

Όπως και να έχει το βέβαιο είναι ότι ο Βούλγαρος, ο οποίος είναι απόλυτα αρνητικός στην ανάκριση και μέχρι τα μεσάνυχτα εν είχε ανοίξει το στόμα του να πει ούτε το όνομά του, επέστρεψε στη χώρα μας, όπως ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος.

Έφτασε στη Γλυφάδα οδικώς από το Χάσκοβο 

Πληροφορίες της Alphafreepress αναφέρουν ότι έφθασε στην πρωτεύουσα ξημερώματα της Τρίτης οδικώς από την πόλη Χάσκοβο της Βουλγαρίας, η οποία βρίσκεται τα νότια της χώρας και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και η οποία αποτελεί μέσω της διεθνούς συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ, άλλο ένα πεδίο έρευνας για τα έργα και τις ημέρες του εκεί.

Κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όταν το πληροφορήθηκαν ότι ο βασικός ύποπτος της εκτέλεσης του Γιάννη Μακρή ήταν εκεί, έφθασαν στο ξενοδοχείο.

Μόλις τους κατάλαβε, έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στους αστυνομικούς 

Ο Βούλγαρος όμως τους αντελήφθη, με αστραπιαίες κινήσεις μπήκε σε ένα αυτοκίνητο, πάτησε το γκάζι κι  έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας με το οποίο είχαν φθάσει οι αστυνομικοί.

Παρά το πανδαιμόνιο που επικράτησε, οι αστυνομικοί τον εξουδετέρωσαν, τους πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στα γραφεία του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής όπου ξεκίνησε η ανάκρισή του.

Πλαστό δίπλωμα οδήγησης

Στην κατοχή του είχε πλαστό δίπλωμα οδήγησης ενώ δεν έγινε γνωστό αν βρέθηκαν πάνω του πιστόλι ή είδη μεταμφίεσης (καπέλο, γυαλιά, γένια κλπ).

Τα μεγάλα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση 

Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά στα οποία προσπαθεί να απαντήσει η ανάκριση του σκληρού Βούλγαρου.

Ποιοι ήταν αυτοί που υπέγραψαν ματωμένο συμβόλαιο θανάτου για τον επιχειρηματία, μισθώνοντας τον Βούλγαρο εκτελεστή και γιατί, για ποιο λόγο επέστρεψε στη χώρα και μάλιστα σε σημείο πολύ κοντά από εκεί που κατηγορείται ότι διέπραξε την δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Συναγερμός και από την υποψία 

Η υποψία και μόνο ότι ήρθε και πάλι για να εκτελέσει κι άλλο παρόμοιο συμβόλαιο σημαίνει νέο συναγερμό στις αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις