Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαβατά: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τις φωτιές – Δε θα φύγουν, λέει η Γεροβασίλη
ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τις φωτιές – Δε θα φύγουν, λέει η Γεροβασίλη

Διαβατά: Νέα επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στα Διαβατά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και τους αστυνομικούς.

Διαβατά: Eπεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά.

Εκατοντάδες πρόσφυγες μάζεψαν τις σκηνές και τα πράγματα τους και κατευθύνθηκαν προς τις κλούβες των αστυνομικών, ζητώντας να τους αφήσουν να περάσουν για να κατευθυνθούν προς τα σύνορα.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κι οι πρόσφυγες οπισθοχώρησαν αφού άναψαν φωτιά σε σκουπίδια που υπάρχουν στο χωράφι.

Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά που επιχείρησαν να βγουν στη Συμμαχική Οδό για να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη.

Αυτή την ώρα προσπαθούν να διαφύγουν από άλλες οδούς, ωστόσο όλη η περιοχή βρίσκεται υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία και ποιος ξεσήκωσε τους πρόσφυγες να πάνε στα Διαβατά, όπου μάλιστα έχουν ταξιδέψει άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.

Διαβατά: Δε θα τους επιτραπεί να φύγουν, λέει η Γεροβασίλη

«Δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης».

Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα μέσω Ειδομένης, αλλά και για αυτούς που κάνουν κατάληψη στον σταθμό Λαρίσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις