Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Μάκρη ληστεία: Τρόμος για ανδρόγυνο και δύο ανήλικα κορίτσια
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη ληστεία: Τρόμος για ανδρόγυνο και δύο ανήλικα κορίτσια

Νέα Μάκρη ληστεία: Ο εφιάλτης για την τετραμελή οικογένεια δημοτικού υπαλλήλου στην περιοχή, ξεκίνησε στις 6 και 30 το πρωί.

Νέα Μάκρη ληστεία: Οι δράστες που ακινητοποίησαν πρώτα τον 50χρονο ιδιοκτήτη ενώ έβγαινε από το σπίτι στη Νέα Μάκρη, έδεσαν τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα κορίτσια τους, 11 και 12 ετών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συναγερμό έχει σημάνει στην Αστυνομία η νέα εισβολή ενόπλων κουκουλοφόρων σε μονοκατοικία στη Νέα Μάκρη, όπου απείλησαν, έδεσαν και λήστεψαν μια ολόκληρη οικογένεια.

Με δεδομένο ότι πριν από λίγο καιρό και πάλι κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στην ίδια περιοχή σε σπίτι κοσμηματοπώλη και λήστεψαν τη σύζυγό του και τον 12χρονο γιο τους, δημιουργούνται υποψίες ότι πρόκειται για τα μέλη ίδιας συμμορίας.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί

Ο εφιάλτης για την τετραμελή οικογένεια δημοτικού υπαλλήλου στην περιοχή, ξεκίνησε στις 6 και 30 το πρωί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που συνθέτουν την εισβολή τρόμου, την ώρα εκείνη ο 50χρονος βγήκε από το σπίτι να πάει στη δουλειά του.

Στον περίβολο δύο από τους κουκουλοφόρους που είχαν στήσει ενέδρα, πετάχτηκαν μπροστά του απειλώντας τον με πιστόλι και αιχμηρά αντικείμενα.

Τον υποχρέωσαν να μπουν μαζί στο σπίτι

Ενώ κατά την αρπαγή του τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τον υποχρέωσαν να μπουν στο σπίτι με τα κλειδιά του, ενώ εμφανίστηκαν κι άλλοι δύο κακοποιοί.

Ήταν η σειρά της συζύγου του να υποστεί σοκ βλέποντας την απίστευτη σκηνή μπροστά της.

Έδεσαν τον ίδιο, την σύζυγο και τα μικρά κορίτσια

Οι κουκουλοφόροι έδεσαν τον 50χρονο, τη σύζυγο αλλά και τα δύο ανήλικα κορίτσια του ανδρόγυνου, ηλικίας 11 και 12 χρόνων, τα οποία η μητέρα παρακαλούσε να μην πειράξουν.

Άρχισαν να ψάχνουν παντού στο σπίτι για μετρητά και κοσμήματα. Εν τέλει κατά τις πληροφορίες βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Άφησαν την οικογένεια δεμένη

Οι εισβολείς αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε στο σπίτι κάτι άλλο αξίας να αρπάξουν, άφησαν δεμένη και τρομοκρατημένη την οικογένεια και εξαφανίστηκαν.

Ο 50χρονος κατάφερε να λυθεί πρώτος, έλυσε στη συνέχεια τα χέρια της συζύγου και των κοριτσιών και ενημέρωσε την αστυνομία η οποία προσπαθεί μέσα από καταθέσεις, εξερεύνηση του χώρου και βιντεοληπτικό υλικό να μπει στα ίχνη της συμμορίας.

Κι άλλη εισβολή στην ίδια περιοχή 

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση της ληστρικής εισβολής, έχουν ανοίξει και τον φάκελο μιας άλλης ληστρικής εισβολής από τρεις κουκουλοφόρους στην ίδια περιοχή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τότε, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο άλλης μονοκατοικίας εισέβαλαν στο εσωτερικό και ακινητοποίησαν 47χρονη σύζυγο κοσμηματοπώλη και τον 12χρονο γιο τους!

Έψαχναν μετρητά και κοσμήματα

Και τότε, έκαναν άνω κάτω το σπίτι ψάχνοντας χρήματα και χρυσαφικά.

Οι ληστές άρπαξαν ρολόγια, μετρητά και κατά τη διαφυγή τους με τα κλειδιά που βρήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και το αυτοκίνητο του χρυσοχόου.

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο στη Σταμάτα

Το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι κουκουλοφόροι ληστές, είχε εντοπιστεί καμένο στην περιοχή της Σταμάτας. Κι αυτό για να μην εντοπίσει η Αστυνομία τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα η στοιχεία D.N.A.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις