Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΓΣΕΕ: Δεν ξεκινάει το συνέδριο – Υπό κατάληψη το ξενοδοχείο
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Δεν ξεκινάει το συνέδριο – Υπό κατάληψη το ξενοδοχείο

ΓΣΕΕ: Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από μέλη του ΠΑΜΕ.

ΓΣΕΕ: Υπό κατάληψη παραμένει το ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» στη Ρόδο, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ οι σύνεδροι παραμένουν στο ξενοδοχείο αναμένοντας τις αποφάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, για τις εξελίξεις τη χθεσινή νύχτα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.

Η εικόνα από τα χθεσινά επεισόδια στη Ρόδο

Τον χώρο του ξενοδοχείου επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

Ο δήμαρχος Ρόδου χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τονίζοντας ότι σε τελική ανάλυση αυτά προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω έτσι ώστε να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση μέσα στις επόμενες ώρες.

Για «πρακτικές Χρυσής Αυγής» μιλά ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τέσσερις τραυματίες, όταν όπως καταγγέλλουν, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο που θα συνεδρίαζε η ομοσπονδία με λοστούς. 

«Έχει καταλυθεί η δημοκρατία, είναι συντεταγμένος πόλεμος λες και είμαστε στην Αφρική, η κατάσταση είναι χειρότερη από όσα έγιναν στην Καλαμάτα, να παρέμβει το συντεταγμένο κράτος και ο εισαγγελέας», δήλωσε στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σύνεδρος από την ΟΤΟΕ, Αντώνης Δεληχάτσιος.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ με σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα», διαδηλώνει στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

Η εικόνα από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ

Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, καταγγέλλει ότι «γέμισαν με μπράβους το χώρο του συνεδρίου» και αμφισβήτησε ότι προκάλεσαν εκείνοι τα επεισόδια. 

«Θέλουν να γίνει συνέδριο με τους εργοδότες και στου βοδιού το κέρατο να πάνε εμείς αυτό το πράγμα δεν θα το επιτρέψουμε»», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε στις 3:10 τα ξημερώματα «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

ΓΣΕΕ: Ποιος ήταν ο στόχος του συνεδρίου

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.

Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.

Το ΠΑΜΕ « τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.»

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις