Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Μακρή: Συνελήφθη 31χρονος για την εν ψυχρώ εκτέλεση στη Βούλα
5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Δολοφονία Μακρή: Συνελήφθη 31χρονος για την εν ψυχρώ εκτέλεση στη Βούλα

Δολοφονία Μακρή: Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος δολοφόνος, πέντε μήνες μετά τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία.

Δολοφονία Μακρή: Στα χέρια της Αστυνομίας όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν βρίσκεται ο δολοφόνος του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον οποίο εκτέλεσε πριν από περίπου πέντε μήνες έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Βούλγαρο, με τουρκική καταγωγή, ηλικίας 31 χρόνων, ο οποίος εντοπίστηκε και έχει προσαχθεί στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου και ανακρίνεται.

Η δολοφονία του επιχειρηματία που είχε ζήσει και δραστηριοποιηθεί πολλά χρόνια στην Αυστραλία – γι’ αυτό άλλωστε και το υποκοριστικό “Αυστραλός”, είχε καταγραφεί από την κάμερα Ασφαλείας του σπιτιού του.

Η αστυνομία τότε είχε κάνει λόγο, κρίνοντας από τις κινήσεις και τον τρόπο δολοφονίας, για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου που διεκπεραιώθηκε από επαγγελματία δολοφόνο.

Ο Γιάννης Μακρής, είχε εγκαταλείψει την Αυστραλία και είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, μετά από ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε στο παρελθόν με άτομα λιβανέζικης καταγωγής στη χώρα των καγκουρό.

Στην Ελλάδα, είχε ιδρύσει εταιρεία σεκιούριτι στα εγκαίνια της οποίας, είχε ξεκινήσει το μοιραίο βράδυ της 31ης Οκτωβρίου για τη ζωή του, να πάει.

Δολοφονία Μακρή: Το χρονικό

Ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα, στις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Ο 47χρονος εκείνο το βράδυ, λίγο πριν τις 9, έφευγε από την πολυτελή μεζονέτα του με προορισμό το νέο του κατάστημα με υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα βρισκόταν σε μια επίδειξη μόδας και τα δύο μικρά παιδιά σε διπλανό σπίτι.

Ο Γιάννης Μακρής βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο Smart του το οποίο είχε παρκαρισμένο μερικά μέτρα από την πόρτα του.

Ο εκτελεστής τον πλησιάζει στο παράθυρο και του ρίχνει. Φορούσε καπέλο για να κρύψει όσο μπορούσε τα χαρακτηριστικά του και άνετα ρούχα, γκρι μπουφάν και μαύρο παντελόνι, ενώ χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα για να μην κάνει θόρυβο.

Ο Γιάννης Μακρής αιφνιδιάζεται ωστόσο βγαίνει από το αυτοκίνητό του, διανύει κάποια μέτρα αλλά ο δολοφόνος του ρίχνει τη χαριστική βολή. Οι σφαίρες που καρφώνονται στο θώρακα του «παίρνουν» ακαριαία τη ζωή.

Ο γρίφος της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή βασάνισε επί πέντε μήνες την Ασφάλεια Αττικής.

Οι αξιωματικοί δυσκολεύονταν καθώς ο 47χρονος επιχειρηματίας κουβαλούσε μαζί του το σκοτεινό παρελθόν του από την Αυστραλία.

Ο Γιάννης Μακρής είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών στην Αυστραλία, του είχαν χρεώσει περίεργες απόπειρες δολοφονίας αλλά και εμπλοκή σε θερμά επεισόδια σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.

Ο 47χρονος είχε παντρευτεί σε έναν γάμο χλιδής στη Μύκονο την σύντροφό του και μητέρα των δυο παιδιών του Βικτώρια Καρύδα, που συμμετείχε από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο My Style Rocks.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις