Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλης Λυριτζής: Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον αγαπημένο δημοσιογράφο
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Λυριτζής: Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον αγαπημένο δημοσιογράφο

Βασίλης Λυριτζής: Ο Βασίλης Λυριτζής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης (02.04.2019) νικημένος από τον καρκίνο.

Βασίλης Λυριτζής: Στο πένθος βύθισε τον κόσμο της δημοσιογραφίας, και της πολιτικής, ο θάνατος του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από νωρίς το πρωί, έχουν γεμίσει με τα «αντίο» δημοσιογράφων, πολιτικών και πολιτών προς τον Βασίλη Λυριτζή. 

Ένα από αυτά που ξεχώρισαν ήταν το μήνυμα του επί χρόνια συναδέλφου του, Δημήτρη Οικονόμου. 

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του» ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την είδηση αναμετέδωσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή εξέδωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «με λύπησε πολύ η είδηση της απώλειας του Βασίλη Λυριτζή. Δεν έπεσε ποτέ στην ευκολία του λαϊκισμού και της ευτελούς δημοσιογραφίας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πάρα πολλούς -είμαι βέβαιος-φίλους του».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε το εξής στον λογαριασμό του: «Με άσχημα νέα ξεκίνησε η μέρα σήμερα… ‘Ενας ξεχωριστός άνθρωπος και δημοσιογράφος, με ήθος κ μπέσα κρητική έφυγε από κοντά μας. Καλή στρατιά Βασίλη Λυριτζή».

Με θερμά λόγια αποχαιρέτισε τον γνωστό δημοσιογράφο και ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Μια συμπαθητική, ψύχραιμη, μετριοπαθής φωνή που θα λείψει από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρωτάς.

Σε προσωπικό τόνο το «αντίο» του παρουσιαστή της ΕΡΤ Αντώνη Αλαφογιώργου: «Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής: θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Το πώς αλλάζουμε πλανήτη είναι ένα ταξίδι σκοτεινό. Βασίλη Λυριτζή εις το επανιδείν. Κουράγιο & δύναμη στην οικογένεια» έγραψε η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφίες του εκλιπόντος.

Ο συνάδελφός του, Κώστας Γιαννακίδης, ανέβασε το εξής μήνυμα στο Twitter:

«Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βασίλης Λυριτζής. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Αντίο φίλε μου».

Ο Βασίλης Λυριτζής θα κηδευτεί το απόγευμα της Τετάρτης, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Επιθυμία του ήταν η κηδεία του να είναι πολιτική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις