Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λευτέρης Παπαδόπουλος: “Τη Μυρσίνη Λοΐζου την έχω βαφτίσει, είναι μαλ@@σμένη”
ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Παπαδόπουλος: “Τη Μυρσίνη Λοΐζου την έχω βαφτίσει, είναι μαλ@@σμένη”

Λευτέρης Παπαδόπουλος: "Σεισμό" προκαλεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μια ανατρεπτική συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», μίλησε στον Δημήτρη Δανίκα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Μυρσίνη Λοΐζου, τη Μελίνα Μερκούρη, καθώς και για παλιούς και νέους τραγουδιστές.

O μέγας ποιητής-στιχουργός σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν «πλησιάζει» καν τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζει «ξεφτίλα» την πράξη της Μυρσίνης Λοΐζου να εισπράττει τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της -παρά το γεγονός ότι τη βάφτισε κάποτε-, αποθεώνει τη Μελίνα Μερκούρη.

«Μετά τη Μελίνα το χάος σ’ αυτό το υπουργείο. Ψέματα;». 

-Εσύ;

«Είμαι ΠΑΣΟΚ. Θα πεθάνω ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας μάς έκανε υπερήφανους. Άσε που ήταν μέγας μάγκας. Μέγας πολιτικός. Ο εξυπνότερος Έλληνας. Επιπλέον γόης. Έκανε έτσι με το χέρι του και έπεφτε ολόκληρη κυβέρνηση. Δεν έβριζε ποτέ. Αλλά ήταν μ@@@άκιας. Μόλις ήρθε από την Αμερική, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να «πάρει» την γκόμενα ενός φίλου του».

-Ποιανού φίλου του;

«Άσε τώρα. Ο μακαρίτης ο Αδαμάντιος Πεπελάσης ήξερε πολλά πράγματα για τα γ@@@@ια του Αντρέα. Εγώ τότε ήμουν αριστερούλης. Όπως οι περισσότεροι εκείνη την εποχή. Με το καλημέρα που είπε ο Ανδρέας και με την πρώτη συνέντευξη που έδωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, αισθάνθηκα πως είμαι Έλληνας και πως είμαι εντάξει σαν Έλληνας.

Να χέσω τους Αμερικάνους που έκαναν κουμάντο στην Ελλάδα».

-Μα το ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με τόσα σκάνδαλα…

«Τι εννοείς; Τον Τσοχατζόπουλο; Μα κάθε σπίτι έχει το αποχωρητήριό του. Άλλωστε μόνο ο Άκης έκλεψε; Τι να πω τώρα. Να μιλάνε όλοι για τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ. Ήταν κλέφτης ο Γιώργος Γεννηματάς; Ήταν κλέφτης ο Πεπονής; Ήταν κλέφτης ο Λαλιώτης; Ξεχάσαμε νομίζω πως εκτός των άλλων ο Ανδρέας ήταν ο πρώτος που έδωσε την αρμόζουσα θέση στη γυναίκα. Ο Ανδρέας πήρε 48% και ύστερα από μία εβδομάδα διπλασίασε όλους τους μισθούς. Υπήρξε ποτέ πιο νταηλίδικο πλάσμα από τον Ανδρέα; Υπάρχει πιο νταηλίδικο πλάσμα από τη Μελίνα; Εφ’ όρου ζωής, επί Ανδρέα, υπουργός Πολιτισμού. Μετά τη Μελίνα το χάος σ’ αυτό το υπουργείο. Ψέματα;».

-Αν και δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι αλήθεια.

«Μια γυναίκα λέαινα. Έπαιζε στα χέρια της όλη τη Γη. Θυμάμαι όταν είχε έρθει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να καθίσει στο τραπέζι δίπλα στη Μελίνα. Ξέρεις πως έκανε ο Τζακ Λανγκ, ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, για τη Μελίνα; Σαν τρελός».

-Όπως τα λες, λογικό είναι τώρα να ψηφίσεις ΚΙΝ.ΑΛ. και Φώφη Γεννηματά.

«Τι σχέση έχει η Φώφη με τον Ανδρέα και τον πατέρα της; Καμία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο Ανδρέας, ο Γεννηματάς, ο Λαλιώτης. Ενα σωρό άνθρωποι που εσύ δεν τους ξέρεις γιατί είσαι μ@@@@πανο. (Το είπε γελώντας και καθόλου προσβλητικά.)».

-Και ο Τσίπρας;

«Έχει σχέση ο Τσίπρας με τον Ανδρέα; …Όμως για να είμαι δίκαιος, είναι αποτελεσματικός και ξύπνιος. Αλλά δεν είναι Ανδρέας. Τον μιμείται μερικές φορές».

-Όπως έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, «ο εγγαστρίμυθος του ΠΑΣΟΚ». Πώς τον γνώρισες;

«Ποιον, τον Ανδρέα; Μέσω Μελίνας. Άλλωστε ήμουν παιδικός φίλος του Πέτρου Μώραλη. Ο Πέτρος έκανε μαθήματα στα παιδιά του Ανδρέα».

Και η Δήμητρα;

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία γυναίκα. Κάποια στιγμή βρέθηκαν μαζί στο ίδιο αεροπλάνο. Ωραίο μ@@νί. Του την έπεσε. Ο Ανδρέας ήταν μ@@@@κιας. Εσύ δηλαδή δεν θα πήγαινες μαζί της; Άσε με τώρα…».

-Δεν θα την παντρευόμουν!

«Τι να κάνουμε; Την ερωτεύτηκε. Εγώ ξέρεις πόσα χρόνια είμαι παντρεμένος με τη Ράια; Από το 1976, δηλαδή 43 χρόνια. Την ερωτεύτηκα. Γι’ αυτό είμαι και θα είμαι μαζί της για πάντα. Το ίδιο συνέβη και στον Ανδρέα. Και πού ’σαι… Αυτός ο άνθρωπος που έκανε εκείνο το αλησμόνητο νεύμα σαν να έλεγε «έλα έξω» στη Δήμητρα από το αεροσκάφος που τους έφερνε από τον Λονδίνο, αυτός λοιπόν είχε μεγάλα α@@@δια».

-Θυμάσαι πότε άρχισες να γράφεις ποιήματα;

«Έγραφα στίχους από τα 15 μου χρόνια. Το πρώτο τραγούδι μου είναι το «Άπονη ζωή» σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Τεράστια επιτυχία. Από τότε καβάλησα καλάμι και έφτασα μέχρι εδώ.

Για τη Μυρσίνη Λοΐζου

«Την έχω βαφτίσει. Είναι μ@@@@@σμένη. Ήταν πάρα πολύ όμορφο και έξυπνο παιδί. Αλλά φοβάμαι πως έμπλεξε. Κυρίως έμπλεξε με τον άντρα της. Και έβγαλε μια κακία. Πάντα ήταν εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Η μάνα της ήταν η Μάρω Λοΐζου. Διάσημη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Όμως ο Μάνος ερωτεύτηκε μια ηθοποιό, τη Δώρα Σιτζάνη. Ήταν μ@@@@ρος και παιδί με μπέσα. Μαζί ζήσανε πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή πέθανε ο Μάνος, πέθανε η Δώρα. Έτσι συμβαίνει με τους μεγάλους έρωτες».

-Λένε πως ο Μάνος ήταν μελαγχολικός.

«Ήταν πολύ μελαγχολικός. Αλλά του άρεσε το μ@@νι. Μαζί με άλλους πήγαινε σε ειδικό ξενοδοχείο στα Πετράλωνα. Ο ξενοδόχος τούς έδινε καρτελάκια με αρίθμηση, το ένα, το δύο, το τρία κ.ο.κ. Όπως κάνουν στο συσσίτιο. Ο Μάνος πήγαινε εκεί για να γ@@@σει».

-Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Μυρσίνη;

«Η Μυρσίνη βρισκόταν σε κατάσταση έσχατης πενίας. Είναι ξεφτίλα αυτό που έκανε. Έτσι, λόγω ανάγκης, άρχισε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας της. Η πράξη είναι απαράδεκτη. Όμως θα βρέθηκε σε κατάσταση έσχατης φτώχειας. Γι’ αυτό το έκανε. Αλλιώς δεν έχει καμία δικαιολογία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις