Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάπας – Τσίπρας: Η φράση του πρωθυπουργού που κατά τον Φραγκίσκο αξίζει Νόμπελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάπας – Τσίπρας: Η φράση του πρωθυπουργού που κατά τον Φραγκίσκο αξίζει Νόμπελ

Πάπας - Τσίπρας: Ο Πάπας προτείνει τον Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης, με αφορμή μία φράση που είπε για το μεταναστευτικό.

Πάπας – Τσίπρας: Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετή για να πείσει τον Πάπα Φραγκίσκο πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, αξίζει – κι άλλο – Νόμπελ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σε μια φράση του κ. Τσίπρα, που όπως είπε «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ», σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε χθες στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

Όπως ανέφερε ο Πάπας σε συνέντευξη Τύπου που δημοσιεύεται στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού:

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’.

Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Πάπα – Τσίπρα: Οι συναντήσεις τους

Για την ιστορία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Πάπα στο Βατικανό το 2014, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν και ζήτησε αναθεώρηση του μεταναστευτικού.

Η επόμενη συνάντηση τους ήταν το 2016, όταν ο Ποντίφικας είχε έρθει στην Ελλάδα και μετέβη στη Λέσβο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να στηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειας στο προσφυγικό ζήτημα.

Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν το 2017 όταν ο Πάπας είχε δεχθεί τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ στην έδρα της για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης και είχε με όλους σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες.

“Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος”, είχε γράψει τότε στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις