Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΦΚΑ: Γενναίο “κούρεμα” και 120 δόσεις για χρέη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Γενναίο “κούρεμα” και 120 δόσεις για χρέη

ΕΦΚΑ: Περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, μη μισθωτοί, μπορούν να μειώσουν την οφειλή και να τη ρυθμίσουν σε έως 120 δόσεις.

ΕΦΚΑ: Γενναίο «κούρεμα» και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις θα φέρει ο επανυπολογισμός των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που είχαν δημιουργηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Έτσι, περίπου 80.000 ασφαλισμένοι, που είχαν οφειλές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, όταν και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, θα απεγκλωβιστούν και θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Το μέτρο του επανυπολογισμού θα προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 5 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση των 120 δόσεων, με περικοπή  των προσαυξήσεων, ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους, για τις οφειλές, που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο αριθμός των δόσεων θα είναι έως 120 για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ (30 ευρώ για τους αγρότες).

Στο 70% επανέρχονται οι συντάξεις χηρείας

Συνάντηση με τους συνταξιούχους, παρουσία της υπουργού Εργασίας, είχε εξάλλου, το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διευθέτηση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και για τις συντάξεις χηρείας.

Όπως είπε η κυρία Αχτσιόγλου μετά τη συνάντηση, θα επανέλθουν στο 70% του ποσού, που λάμβανε ο θανών ή η θανούσα, αντί του 50% που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις