“Χάπια τζιχαντιστών”: Χιλιάδες δισκία «Captagon» μέσα σε φιάλη υγραερίου

ΕΛΛΑΔΑ

“Χάπια τζιχαντιστών”: Χιλιάδες δισκία «Captagon» μέσα σε φιάλη υγραερίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

"Χάπια τζιχαντιστών": Στη σύλληψη ενός 31χρονου προχώρησαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό χιλιάδων χαπιών που ήταν κρυμμένα σε φιάλη υγραερίου.

01.04.2019 | 14:45

“Χάπια τζιχαντιστών”: Μέσα σε φιάλη υγραερίου, στο χώρο αποσκευών πολυτελούς αυτοκινήτου, 31χρονος Βούλγαρος, επιχείρησε να περάσει από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα της Ιταλίας  με άγνωστο τον τελικό προορισμό, χιλιάδες χάπια captagon, τα αποκαλούμενα διεθνώς “χάπια των τζιχαντιστών“.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υποπτεύθηκαν τον οδηγό

Άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, υποπτεύθηκαν ότι ο 31χρονος αλλοδαπός επιχειρούσε να βγάλει από τη χώρα παράνομο φορτίο.

Και σκύλος της Κ9 στην έρευνα

Οδήγησαν το αυτοκίνητο σε ειδικό χώρο και  με τη βοήθεια σκύλου της ειδικής ομάδας Κ9  ξεκίνησαν την έρευνα σε όλα τα πιθανά μέρη του αυτοκινήτου στα οποία θα μπορούσε να τα είχε κρύψει με τη βοήθεια συνεργών που βρίσκονται πίσω από τη μεταφορά τους.

Πάνω από 350.000 τα χάπια

Εν τέλει μέσα στη φιάλη υγραερίου βρέθηκαν τα χάπια. Από την καταμέτρησή τους προέκυψε ότι ήταν 369.545 δισκία.

Την υπόθεση διερευνά το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αφετηρία του ταξιδιού του αλλοδαπού να ήταν η Τουρκία.

Η κατάσχεση έρχεται μετά την πρόσφατο μπλόκο και στο λιμάνι του Πειραιά

Η  κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας των χαπιών, που χρησιμοποιούσαν και ίσως χρησιμοποιούν τζιχαντιστές, έρχεται μετά το μπλόκο Λιμενικού ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών σε κοντέινερ γεμάτο ίδιας σύστασης χάπια, στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε πλάκες μολύβδου 

Τότε τα χάπια που χρησιμοποιούν και άλλες ακραίες ομάδες, ήταν κρυμμένα μέσα σε τόνους από πλάκες μολύβδου, που συνιστούσαν και το νόμιμο φορτίο.

Στελέχη τεσσάρων υπηρεσιών πήραν μέρος  στην καταμέτρηση των χαπιών και στην έρευνα της υπόθεσης, που κάθε φορά που ανακύπτει σημαίνει συναγερμό στις αστυνομίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Είχαν φτάσει από τη Συρία

Το κοντέινερ είχε φθάσει από τη Συρία και επρόκειτο, βάσει των παραστατικών να προωθηθεί σε Κροατία και στη συνέχεια μέσω Τουρκίας στο Ντουμπάι.

Κι άλλο φορτίο ανοιχτά της Κρήτης 

Πριν από αυτή την κατάσχεση οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει τεράστιο φορτίου χαπιών σε πλοίο που ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Κρήτης.

Τι είναι το Captagon 

Πρόκειται για ένα λευκό χαπάκι που κάνει τους χρήστες να ξεχνούν τον  πόνο και  τον φόβο.

Το Captagon, φέρεται να είναι  ο καλύτερος “σύμμαχος” των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Αγνοείς τι σημαίνει φόβος”

Σύμφωνα με έναν διακινητή, ο οποίος μίλησε σε διεθνή σταθμό,  με τη χρήση του χαπιού, “μάχεσαι χωρίς να κουράζεσαι, προχωράς ευθεία,  αγνοείς τι σημαίνει φόβος”.

Exit mobile version