Εκλογές Τουρκία 2019: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Τουρκία 2019: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εκλογές Τουρκία 2019: Σύμφωνα με το τουρκικό DHA, σε εκλογικό κέντρο ξεκίνησε καυγάς μεταξύ δύο ομάδων για την εκκίνηση της διαδικασίας.

31.03.2019 | 13:41

Εκλογές Τουρκία 2019: Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Τουρκία.

Ένας πατέρας και ένας γιος τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από συμπλοκή μέσα σε εκλογικό κέντρο στην επαρχία Μαλάτια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Τα θύματα είναι ο Χασάν Ακτάς και ο Ιλίγιας Ακτάς και πυροβολήθηκαν μέσα στο σχολείο που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το DHA το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί.

Ξεκίνησε με λεκτική διαμάχη αντίπαλων ομάδων η οποία εξελίχθηκε σε καβγά. Κάποιοι έβγαλαν όπλα και αμέσως έπεσαν νεκρά δύο άτομα.

Η αστυνομία έκλεισε προληπτικά το κέντρο αλλά και μεγάλο μέρος της περιοχής, για την αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης και προχώρησε στη σύλληψη του ατόμου που φέρεται να πυροβόλησε.

Εκλογές Τουρκία 2019: Επεισόδιο με δυο τραυματίες σημειώθηκε και σε ένα εκλογικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ. 

Αρκετοί λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικαλούνται μαρτυρίες για αστυνομική βία, συλλήψεις και επιθέσεις από υποστηρικτές του AKP (του κόμματος του προέδρου Ερντογάν) κατά Κούρδων.

Εκλογές Τουρκία 2019: Όλα εξελίσσονται ομαλά λέει η κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, υποστήριξε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στις πόλεις της ανατολικής Τουρκίας και θα κλείσουν στις 16:00.

Στις υπόλοιπες πόλεις οι ψηφοφόροι ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τις 8 πμ και μπορούν να ψηφίζουν έως τις 17:00.

Ο επικρατέστερος, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με μικρή διαφορά, υποψήφιος δήμαρχος για τον μητροπολιτκό δήμο της Κωνσταντινούπολης – πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην ασιατική πλευρά της πόλης και δήλωσε ότι οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας.

Ευχήθηκε να ενισχυθεί η ενότητα και η αδελφοσύνη στην χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική εκστρατεία είπε ότι στην προεκλογική περίοδο επισκέφθηκε όλη την Κωνσταντινούπολη δύο φορές και άκουσε όλους τους δημότες.

Exit mobile version