Μανώλης Πετσίτης: Βρέθηκαν πολλά λεφτά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του

ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Πετσίτης: Βρέθηκαν πολλά λεφτά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μανώλης Πετσίτης: Μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» σε λογαριασμούς του Πετσίτη, μετά την εισαγγελική εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο.

31.03.2019 | 13:03

Μανώλης Πετσίτης: Νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στους λογαριασμούς του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, είχε διατάξει έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στο εξωτερικό, για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ και τις οφειλές της ELFE, εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τόσο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Για τον κ. Πετσίτη, που στο παρελθόν φέρεται να είχε σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διενεργούνταν ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας», που προέρχονται από κυπριακές εταιρείες.

Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών. Μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει για την εντυπωσιακή άνοδο του κ. Πετσίτη, εκείνος «μετανάστευσε» στην Κύπρο.

Η νέα του ζωή εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της χλιδής, στην οποία συνήθισε να ζει τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με πισίνα έξω από τη Λάρνακα, για τη μίσθωση του οποίου χρησιμοποίησε την προσφιλή μέθοδό του: έχει φροντίσει να είναι αόρατος και όλα τα χαρτιά και τα αναγκαία για το σπίτι να είναι στο όνομα φίλων και συνεργατών.

Παράλληλα όμως, οι δρόμοι του «συναντήθηκαν» και με τον Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστό από τις offshore, αλλά και το μυστηριώδες ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν έως το 2014 σερβιτόρος, αλλά από την επόμενη χρονιά- με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία- εκτοξεύτηκαν οι μετοχές του.

Μέσα σε τρία χρόνια, από τα 5.000 ευρώ έφτασε να έχει ετήσια εισοδήματα 204.000 ευρώ και συνεργαζόταν με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρεντιάδης, ο Κοντομηνάς και ο Καλογρίτσας.

Σύντομα, έγινε το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Ένα από τα μεγάλα συμβόλαια του κ. Πετσίτη ήταν με την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Η ELFE το 2017 αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του.

Δείτε ακόμη: 

Η καυτή Βίκυ Καρνέζη, για τον “φίλο” του Μαξίμου, Μανώλη Πετσίτη – “Ευλογία που τον βρήκα” (vid)

Exit mobile version