Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Με γιουχαΐσματα τον υποδέχθηκαν στο Βελλίδειο – «Προδότη, κομιτατζή» (vids)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Με γιουχαΐσματα τον υποδέχθηκαν στο Βελλίδειο – «Προδότη, κομιτατζή» (vids)

Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Με γιουχαΐσματα και με συνθήματα, όπως «Τσίπρα προδότη, κομιτατζή» υποδέχθηκαν διαδηλωτές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη Μακεδονία στην πλατεία ΧΑΝΘ. Με σημαίες και συνθήματα, φώναξαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Βελλίδειο για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Τα μέτρα έξω από το συνεδριακό κέντρο είναι δρακόντεια.

Δείτε το βίντεο από το seleo.gr με τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα κατά Τσίπρα:

Δείτε το βίντεο από το voria.gr με τις αποδοκιμασίες κατά Τσίπρα:

Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη ήταν μάλλον μια δυσάρεστη έκπληξη 

Στην σύσκεψη με τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδας, αν και είχε προηγηθεί «σκανάρισμα» από την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Χατζηγεωργίου- που φρόντισε να εξαιρέσει ορισμένους, αν και είχαν εκδηλώσει την πρόσθεση να παραστούν- ο πρωθυπουργός «τα άκουσε» για τα καλά.

Με τον οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου που είχε και πρόσφατη την εμπειρία της διεθνούς έκθεσης Οίνου στην Γερμανία και του αθέμιτου ανταγωνισμού των Σκοπιανών, που προωθούν το δικό τους «μακεδονικό» κρασί, να εξηγεί στον Αλέξη Τσίπρα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις εξαγωγές.

Εντύπωση όμως προκάλεσε – ή και όχι – η λαϊκίστικη κόντρα της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη.

Η απόφαση του επιμελητηρίου να μην συμμετάσχει στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη «Βόρεια Μακεδονία», επειδή χρησιμοποιεί ένα όνομα που δεν της ανήκει, αποσταθεροποίησε τα σχέδια του επιτελείου του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει την Συμφωνία με θετικό οικονομικό πρόσημο. 

Η επίθεση που εξαπέλυσε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης εναντίον του Μιχάλη Ζορπίδη κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση «του αντιδήμαρχου του Παπαγεωργόπουλου» και κατηγορώντας τον «για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του επιμελητηρίου, που χαρακτήρισε την επίθεση «αγοραία».

Πρόσθεσε δε ότι προέρχεται «από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

Δείτε την συνέντευξη του κ. Ζορπίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas, όπου εξηγεί την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην μεταβεί στα Σκόπια:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις