alphafreepress.gr / PLUS / Το κάτι άλλο: Μια ομελέτα σαν τούρτα, με λαχανικά και φέτα Δωδώνη
PLUS

Το κάτι άλλο: Μια ομελέτα σαν τούρτα, με λαχανικά και φέτα Δωδώνη

Η φέτα ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί τη Νο1 φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από τα πιο γνωστά ΠΟΠ τυριά παγκοσμίως.

Η ομελέτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός καλού πρωινού, όμως για να “αξίζει”, τα υλικά πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας. Υγιεινά, με τις κατάλληλες θερμίδες και τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Η Δωδώνη, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, εδώ και 56 χρόνια, δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με 100% ελληνικό γάλα.

Η φέτα παράγεται αποκλειστικά με τη χρήση αιγοπρόβειου γάλακτος και συγκεκριμένη διαδικασία που διαφυλάσσει τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της και της δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και υφή.

Τι καλύτερο για την οικογένεια; 

Αυτή την ομελέτα, με λαχανικά και φέτα Δωδώνη, θα τη λατρέψουν όλοι:

Υλικά

6 αβγά

2 μέτριες πατάτες, σε λεπτές φέτες

1 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα, σε λεπτές φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

600γρ. φέτα Δωδώνη

2 κουτ. σούπας δυόσμο ή άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε καλά.

Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, τα βάζετε σε στραγγιστήρι και τα αφήνετε να βγάλουν το νερό τους και να στραγγίξουν καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λάδι και απλώνετε τα υλικά σε στρώσεις ως εξής: πρώτη στρώση με τις μισές πατάτες, δεύτερη με τα μισά κολοκυθάκια, τρίτη με τη μισή φρυγανιά, τέταρτη με τη μισή φέτα Δωδώνη και το μισό δυόσμο.

Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο των υλικών, με την ίδια σειρά.

Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα υλικά και ψήνετε στο φούρνο περίπου για 35-40 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αβγά.

Δωδώνη: Η Γεύση του Καλού