Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟ – Ρεάλ: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Παπαγιάννης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟ – Ρεάλ: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Παπαγιάννης

ΠΑΟ - Ρεάλ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχασε δύο βολές που θα έφερναν τη διαφορά στο +4 πριν την τελευταία επίθεση.

ΠΑΟ – Ρεάλ: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με ένα επικό καλάθι του Ρούντι Φερνάντεθ, αλλά ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε ότι οι δικές του χαμένες βολές έκριναν το ματς εναντίον της ομάδα του.

Οι «πράσινοι» πήραν το επιθετικό ριμπάουντ στη συγκεκριμένη φάση για να ακολουθήσει η κακή επιλογή του Λάνγκφορντ με κακό σουτ από τα 9 μέτρα, αλλά ο Έλληνας σέντερ δεν κρύφτηκε μετά το ματς.

ΠΑΟ – Ρεάλ: Η δήλωση του Παπαγιάννη

«Είναι οι δύο χαμένες βολές που είχα εγώ. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, στις δύο χαμένες βολές μου. Χάσαμε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο μέρος δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και χάσαμε τη νίκη.

Δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι επιθετικά. Πολύ καλό μάθημα για εμάς. Δεν πρέπει να αφήνεις ελεύθερα σουτ γιατί θα σου κοστίσει το παιχνίδι στο τέλος. Να περάσουμε στα πλέι οφ και βλέπουμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει κάποια προτίμηση».

ΠΑΟ – Ρεάλ: Δυσαρέσκεια Πιτίνο 

Πολλά παράπονα από τους παίκτες του για τον τρόπο που αγωνίστηκαν στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ο Ρικ Πιτίνο μετά το ματς, ενώ αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να κάνει φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν με ένα φάουλ να έχουν γλιτώσει το σοκ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Αμερικανός τεχνικός υπεραμύνθηκε της άμυνας, δείχνοντας την επίθεση ως το πρόβλημα της ομάδας του στο ματς.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Αφήσαμε την τύχη να κρίνει το ματς. Δεν θεωρώ πως μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι 4 παίκτες μας κοιτούσαν τον 1 που είχε την μπάλα. Για αυτό σκοράραμε 13 και 14 πόντους στα επόμενα δεκάλεπτα. Χάσαμε καλή ευκαιρία και δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό μας. Παίξαμε καλή άμυνα», ανέφερε στην αρχή.

Για την τελευταία φάση: «Σκεφτήκαμε να κάνουμε φάουλ.

Σε τέτοιες καταστάσεις, όταν παίζεις τέτοια άμυνα δεν μπορείς κάνει κάτι άλλο με αυτό το σουτ. Ο παίκτης πέταξε την μπάλα στον ουρανό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την άμυνα της ομάδας μου.

Πραγματικά δεν θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Αφήσαμε ένα τυχερό σουτ να γίνει παράγοντας της νίκης».

Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού: «Είναι επαγγελματίες παίκτες. Χάσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τυχερό σουτ, κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο με την ΤΣΣΚΑ. Αν κάνουμε αυτές τις επιλογές δεν θα μπούμε στα playoffs».

Για το φάουλ που θα μπορούσε να γίνει στην τελευταία φάση: «Αν ήμασταν τρεις πόντους μπροστά θα κάναμε ένα φάουλ. Παίξαμε σπουδαία άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα σουτ. Το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεχτήκαμε τέσσερις αιφνιδιασμούς, χάναμε την μπάλα στα ριμπάουντ. Ένα τέτοιο σουτ δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αναγκάσαμε την τρίτη καλύτερη επίθεση και την πρώτη καλύτερη άμυνα να έχει 37% δίποντα και 33% τρίποντα. Αν βάζαμε τα σουτ θα νικούσαμε. Στο επόμενο παιχνίδι θα δείτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, ο προπονητής του. Θέλουμε ένα ματς για να μπούμε στα playoffs. Τώρα θα δείξουμε τι ομάδα είμαστε. Αν χάσουμε δύο σερί ματς εντός έδρας δεν αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί. Αν νικήσουμε θα είναι μεγάλο επίτευγμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις