Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αγαθονήσι: Ο Τσίπρας καταγράφει με το κινητό την παρενόχληση από τα τουρκικά μαχητικά (pics)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγαθονήσι: Ο Τσίπρας καταγράφει με το κινητό την παρενόχληση από τα τουρκικά μαχητικά (pics)

Αγαθονήσι: Νέα στοιχεία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τουρκικά μαχητικά στο Αγαθονήσι.

Αγαθονήσι: Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από το ελικόπτερο Chinook στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός ανήμερα της 25ης Μαρτίου, την ώρα της παρενόχλησης από τα τουρκικά F-4 πάνω από το Αγαθονήσι.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον φωτορεπόρτερ που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, και δημοσιεύθηκαν στο militaire.gr.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν προς το μέρος τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις φωτογραφίες εμφανίζεται ψύχραιμος, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς ήταν και «ανυπάκουος» στις συστάσεις των χειριστών.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σχετικά με την προκλητική παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Αγαθονήσι: Το περιστατικό

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

Η τουρκική πλευρά πάντως διαψεύδει ότι υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως αναφέρει, τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν αποστολές ρουτίνας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις