Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσαπεκοένσε: Επέζησε από την αεροπορική τραγωδία και πέθανε μέσα στο γήπεδο
ΚΟΣΜΟΣ

Τσαπεκοένσε: Επέζησε από την αεροπορική τραγωδία και πέθανε μέσα στο γήπεδο

Τσαπεκοένσε: Ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Ενζέλ, ήταν ο μοναδικός από τους 22 δημοσιογράφους που ταξίδευαν και σώθηκε.

Τσαπεκοένσε: Ο ένας από τους έξι επιβάτες που διασώθηκαν από τη μοιραία πτήση που μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα της Τσαπεκοένσε, έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Ραφαέλ Χενζέλ, δημοσιογράφος ο οποίος ακολουθούσε την αποστολή της ομάδας και διασώθηκε της συντριβής του 2016, πέθανε την Τρίτη (26/03) από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 45 ετών, όπως δήλωσε η βραζιλιάνικη ομάδα.

Η εφημερίδα «Ο’ Globo» ανέφερε ότι ο 45χρονος κατέρρευσε παίζοντας ποδόσφαιρο στα νότια της Σαπέκο και παρόλο που τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο κατέληξε.

Ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή, ο Χενζέλ επέστρεψε στη δουλειά του μετά από την ανάκαμψή του από το αεροπορικό δυστύχημα.

«Σε όλη τη λαμπρή καριέρα του, ο Ραφαέλ είπε την ιστορία της Τσαπεκοένσε», ανέφερε η ομάδα στην ιστοσελίδα της. «Ήταν σύμβολο της ανασυγκρότησης του συλλόγου και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Στην αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα. Εκ των έξι επιζώντων οι τρεις είναι παίκτες της ομάδας, που πήγαινε στον τελικό του Copa Sudamericana όταν το αεροσκάφος συνετρίβη σε μια πλαγιά.

Τσαπεκοένσε: Τραγικός απολογισμός, 71 νεκροί και έξι διασωθέντες

Ανάμεσα στους διασωθέντες τρεις ποδοσφαιριστές: ο τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν ανάρρωνε από τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του, ο αμυντικός Έλιο Νέτο παρέμεινε αρκετές ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρό τραύμα στο κρανίο, τον θώρακα και τους πνεύμονες του, ενώ ο επίσης αμυντικός Άλαν Ρούσελ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης.

Ο τερματοφύλακας της Τσαπεκοένσε, Ντανίλο, υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί.

Της συντριβής διεσώθησαν επίσης, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Ερβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Χενζέλ, μοναδικός από τους 22 δημοσιογράφους που ταξίδευαν και σώθηκε.

Η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε στο Twitter πως το τελευταίο ίχνος από τη πτήση 2933 ελήφθη όταν βρισκόταν σε ύψος 15.500 ποδών, περίπου 30 χιλιόμετρα από τον προορισμό της, που βρίσκεται σε ύψος 7.000 ποδών. Κατά την έρευνα που διεξήχθη από κοινού εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο Βολιβιανός πιλότου Μιγκέλ Κουιρόγκα προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.

Η εξομολόγησε του Ραφαέλ Χενζέλ

Συγκλονισμένος ο μοναδικός δημοσιογράφος που επέζησε της τραγωδίας, έλεγε αργότερα σε συνέντευξή του στην Marca: «Το όνομά μου είναι Ραφαέλ Χενζέλ και θέλω να διηγηθώ την εμπειρία που έζησα εκείνο του βράδυ, ως επιζών από την τραγωδία. Εκείνο το βράδυ σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και επέζησαν μόνο έξι, ένας από αυτούς είμαι και εγώ.

Δεν θυμάμαι τον χρόνο από τότε που έσβησαν τα φώτα, μέχρι την συντριβή.

Απλά θυμάμαι ότι κοίταξα προς τα αριστερά μου, στην προτελευταία σειρά του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο ήταν σκοτεινό, υπήρχε μια νεκρική σιγή. Τρομακτική. Ξαφνικά όλοι οι κινητήρες σταμάτησαν να λειτουργούν. Μετά από αυτή την σιωπή, το αεροπλάνο συνετρίβη.

Ήμουν τυχερός καθώς ξύπνησα όταν μια ομάδα διάσωσης πέρασε κοντά στο σημείο όπου βρισκόμουν και άρχισα να φωνάζω για να προσελκύσω την προσοχή τους.

Όταν ξύπνησα είδα δύο συναδέλφους μου, τους Ρενάν Ανιολίν και Ντζάλμα Νέτο, με τον οποίο καθόμουν στην ίδια γραμμή, δίπλα δίπλα. Ήμουν ανάμεσά τους. Ήμουν πιο τυχερός. Και οι δύο τους πέθαναν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις