Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Πάσχα: Έξαλλος ο Τσακαλώτος με τις υποσχέσεις Πετρόπουλου
ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΝΟΙΑ

Δώρο Πάσχα: Έξαλλος ο Τσακαλώτος με τις υποσχέσεις Πετρόπουλου

Δώρο Πάσχα: Άγνοια για το θέμα του δώρου Πάσχα που προανήγγειλε το πρωί ο Πετρόπουλος, δήλωσε ο Τσακαλώτος.

Δώρο Πάσχα: Κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, αλλά και οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μαξίμου, για Δώρο Πάσχα που θα δώσει προεκλογικά η κυβέρνηση ΣYΡΙΖΑ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, το πρωί της Τρίτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκρυψε την ενόχλησή του και είπε χαρακτηριστικά, «να ρωτήσετε τον κύριο Πετρόπουλο».

Όλα ξεκίνησαν με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μαξίμου ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει ένα είδος δώρου Πάσχα που έχει κοπεί.

Ο υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και στους υπαλλήλους του δημοσίου.

Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Αλλά όταν έγινε η ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο απάντησε φανερά εκνευρισμένος “πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο”.

Δώρο Πάσχα: Το σχέδιο (;) της κυβέρνησης

Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερία Real News.

Πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για 3 εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία, προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη Real News, επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ύψους 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις