120 δόσεις: Η προσμονή, έχει οδηγήσει σε ασφυξία την ελληνική οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Η προσμονή, έχει οδηγήσει σε ασφυξία την ελληνική οικονομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φωτεινή Βρύνα

120 δόσεις: Θύματα της ανερμάτιστης πολιτικής οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

26.03.2019 | 15:44

120 δόσεις: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέντε χρόνια κινείται σταθερά στο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Έχει επιλέξει συνειδητά να αδιαφορήσει για το δημόσιο συμφέρον και για το ποια θα είναι η πορεία των δημοσίων εσόδων.

Από τη Φωτεινή Βρύνα

Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

Για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θέλοντας να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, διάλεξε το δρόμο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής δυστυχώς συνεχίζουν να είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο υπονομεύεται συστηματικά.

Εδώ και 6 μήνες, οι οφειλέτες ζουν με την προσδοκία, ότι η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση 120 δόσεων. Όλη αυτή η αναμονή, έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο ρυθμό είσπραξης των δημοσίων εσόδων, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες και στις ΔΕΚΟ καθώς το σύνολο σχεδόν των οφειλετών σταμάτησε κάθε πληρωμή.

Σήμερα αυτό το οποίο βιώνουμε είναι:

Πρώτον τη στάση πληρωμών, αφού οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα για το αύριο της οικονομίας και πιεζόμενοι από τη διαρκώς εντεινόμενη οικονομική ύφεση, δεν αποδίδουν φόρους, δεν πληρώνουν δάνεια και αναβάλλουν την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Δεύτερον τη δραματική μείωση των εσόδων του ασφαλιστικού που συντελείται στο ΚΕΑΟ, όπου καθημερινά απεντάσσονται εκατοντάδες οφειλέτες, με ρυθμισμένες οφειλές, στις τακτικές μηνιαίες ασφαλιστικές καταβολές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται το ασφαλιστικό σύστημα και να οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα.

Τρίτον την απειλή των πλειστηριασμών, αφού σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει 2 χρόνια με αποτέλεσμα πολλοί δανειολήπτες να απειλούνται να χάσουν την κατοικία τους.

Τέταρτον το παράδειγμά των οφειλετών αρχίζουν να ακολουθούν ακόμη και οι συνεπείς πολίτες.

Η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις είναι πλέον αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Την κατέστησε αναγκαία η πολιτική της κυβέρνησης, αφενός με την υπερφορολόγηση που έχει οδηγήσει 4,3 εκατ. πολίτες να έχουν οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ και αφετέρου οι εξοντωτικές εισφορές που οδήγησαν 1,4 εκατ. πολίτες να χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 36 δισ. ευρώ.

Exit mobile version