Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Spiderman, οι ικεσίες του Γιάνη και το γυναικείο ξεμάλλιασμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Spiderman, οι ικεσίες του Γιάνη και το γυναικείο ξεμάλλιασμα

Ο Γιάννης Ντσούνος, σχολιάζει τα "πιπεράτα" της πολιτικής επικαιρότητας.

Τι και αν δεν χρειάζεται σταυρό για να εκλεγεί, αφού εκλέγεται σαν πρώην πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τις εξορμήσεις στην Αχαΐα, όπου θα είναι υποψήφιος. Στην τελευταία του επίσκεψη στον νομό επισκέφθηκε την Παναιγιάλεια Ένωση και μάλιστα έβαλε και την ειδική στολή για να παραβρεθεί στους χώρους παραγωγής της σταφίδας.

Μπήκε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο ο Γιώργος…

Από τον Γιάννη Ντσούνο

Παραιτήθηκαν

Πρώτα καταψήφισαν την λεγόμενη «τροπολογία Κουντουρά» και μετά παραιτήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου, που θα είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή. Και έτσι υπάρχει για μια φορά και αντιστοιχία «λόγων και έργων», αφού δεν μπορεί να καταψηφίζεις μια τροπολογία και ύστερα να την χρησιμοποιείς.

Ο Τσίπρας, ο Άδωνις και τα βιβλία

Ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τις απόψεις του πρωθυπουργού για τον Λατούς, τον οποίο επικαλέστηκε σε πρόσφατη ομιλία του. Και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε την άποψή του για τις αναγνωστικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού: «Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας μπορεί να διαβάσει τέτοια βιβλία;

Ο Τσίπρας μέχρι Μπλεκ και Spiderman φτάνει, δεν φτάνει παραπάνω». Και ο Λατούς πόθεν προέκυψε, κύριε αντιπρόεδρε;

Θέλει δίκη

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του επανέλαβε ότι θέλει να δικαστεί για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να δικαστεί όχι από οποιοδήποτε δικαστήριο: «Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο». Μα τι εμμονή είναι αυτή, δεν την καταλαβαίνω, πολύ θιγμένος πρέπει να αισθάνεται ο Γιάννης.

Τσακώθηκαν οι κυρίες

Μεγαλοοικονόμου και Βούλτεψη έδωσαν τα ρέστα τους στην Βουλή με αφορμή την τροπολογία για τους ευρωβουλευτές. Η κα Βούλτεψη στην τοποθέτησή της χαρακτήρισε απαράδεκτη την τροπολογία, στην οποία έδωσε την ονομασία «τροπολογία Κουντουρά».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κα Μεγαλοοικονόμου που της επιτέθηκε χαρακτηρίζοντάς την ηθοποιό: «Θέλω να συγχαρώ την κα Βούλτεψη.

Έδωσε μια τέλεια παράσταση, την Βουλτεψιάδα, αλλά ήταν για την Επίδαυρο και όχι για το Κοινοβούλιο. Σας συμβουλεύω να γραφτείτε στο Εθνικό Θέατρο».

Σε αυτό το σημείο προσπάθησε να την διακόψει ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης, αλλά η κα Μεγαλοοικονόμου συνέχισε απτόητη: «Όχι κύριε πρόεδρε, έχει ταλέντο ηθοποιού άριστο, κόντεψα να κλάψω. Το Εθνικό Θέατρο την περιμένει».

Επέμβαση και επίθεση

Μπορεί να αναρρώνει ο πρώην υπουργός Άμυνας, αλλά τον Νίκο Κοτζιά δεν τον ξεχνάει και του επιτίθεται όπου τον βρει. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ υπεβλήθη σε εγχείρηση στο στομάχι και από τις πρώτες ημέρες της ανάρρωσής του δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών περί δικής του γνώσης της συμφωνίας των Πρεσπών, γράφοντας στα social media: «Βρήκε ευκαιρία ο προδότης της Μακεδονίας, ο Πήλιος Γούσης, που προσφέρει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, να μου επιτεθεί, ενώ αναρρώνω.

Μόλις με την βοήθεια του Θεού επανέλθω, θα αποκαλύψω σε όλον τον ελληνικό λαό τα βαριά του εγκλήματα, που θα τον οδηγήσουν στα δεσμά». Καλή ανάρρωση, ευχόμαστε εμείς και τα… υπόλοιπα τα αναμένουμε, κύριε πρόεδρε.

Το υδρογόνο και το ήλιο

Κατά την επίσκεψή του στον «Δημόκριτο» οι επιστήμονες ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα οφέλη του υδρογόνου και του ανέφεραν το γεγονός ότι σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία χρησιμοποιείται σε 100 με 120 σημεία η παροχή υδρογόνου. Και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εμείς εδώ μόνο στα μπαλόνια το χρησιμοποιούμε».

Οι επιστήμονες χαμογέλασαν, γνωρίζοντας ότι στα μπαλόνια χρησιμοποιούμε ήλιον και όχι υδρογόνο.

Όπως κάθε χρονιά

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, εις εκ των παρισταμένων στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας με αφορμή την 25η Μαρτίου ήταν ο Γιώργος Πατούλης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής φωτογραφήθηκε με ισχυρούς άνδρες της ομογένειας και συζήτησε μαζί τους ακόμη και επενδύσεις για την Αττική.

Η δήλωση

Η δήλωση της εβδομάδας δικαιωματικά ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Και μένα θα δεχόσασταν στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα για να κρατήσετε την καρέκλα σας».

Ευχές με μαντινάδα

Να που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν χρησιμοποιεί τις μαντινάδες μόνο για να επιτίθεται στους αντιπάλους του.

Ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε μια μαντινάδα για να ευχηθεί στην σύζυγό του Δώρα, που είχε την γιορτή της: «Διώχνει μακριά τον στεναγμό το βλέμμα το δικό σου κι ελπίδα δίνει στην καρδιά κάθε χαμόγελό σου. Ποτέ δεν θέλω να τα ιδώ τα μάτια σου κλαμένα, γιατί είναι η παρηγοριά, μα κι η χαρά για μένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις