Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οπλοστάσιο σπηλιά: Κυνηγοί εντόπισαν στη Μακρακώμη, καλάσνικοφ και σφαίρες
ΕΛΛΑΔΑ

Οπλοστάσιο σπηλιά: Κυνηγοί εντόπισαν στη Μακρακώμη, καλάσνικοφ και σφαίρες

Οπλοστάσιο σπηλιά: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυνηγοί αντί για θηράματα έβγαλαν… πολεμικό υλικό από μια σπηλιά.

Οπλοστάσιο σπηλιά: Κυνηγοί που αναζητούσαν τα σκυλιά τους στη θέση “Λυκότρυπες”, ενημέρωσαν την αστυνομία μετά την ανεύρεση του υλικού.

Στα εργαστήρια για εξέταση ο οπλισμός.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι Λυκότρυπες… έκρυβαν καλάσνικοφ, γεμιστήρες και διακόσιες σφαίρες για αυτόματα όπλα!

Όπου Λυκότρυπες, είναι περιοχή κοντά στο χωριό Πίτσι του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας, τόπος στον οποίο οι κυνηγοί ψάχνουν τα θηράματά τους.

Αντί για θήραμα, έβγαλαν οπλοστάσιο!

Αυτή τη φορά, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυνηγοί αντί για θηράματα έβγαλαν… πολεμικό υλικό από μια σπηλιά.

Έσπευσαν, καθώς αντίκρισαν το καλάσνικοφ τις γεμιστήρες και τις σφαίρες να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Κλιμάκιο αστυνομικών έσπευσε στη σπηλιά

Κλιμάκιο αστυνομικών έφθασε επί τόπου και στελέχη της εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν τον οπλισμό από τη σπηλιά και τον μετέφεραν με κάθε προσοχή για εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία.

Η βαλλιστική θα δείξει αν έχει χρησιμοποιηθεί 

Θα ακολουθήσει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και σε ποια ενέργεια.

Παράλληλα θα αναζητηθούν τυχόν αποτυπώματα η στοιχεία DNA, που έχουν μείνει από τους κατόχους του οπλισμού στα ευρήματα.

Είτε εμπόριο όπλων είτε ληστές

Έως τότε, μόνο εικασίες γίνονται για τα άτομα που κρύβονται πίσω από την απόκρυψη του βαρέως οπλισμού στη σπηλιά και όπως είναι φυσικό οι πρώτες υποψίες κάνουν λόγο για κακοποιούς που επιδίδονται είτε σε εμπόριο όπλων είτε σε ληστείες.

Το καλάσνικοφ και τα υπόλοιπα ήρθαν στο φως το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια μιας κανονικής, καθημερινής πρακτικής των κυνηγών της περιοχής.

Αναζητούσαν τα σκυλιά τους

Σε κάποια στιγμή και αφού είχαν πυροβολήσει θηράματα, αναζητούσαν τα κυνηγετικά σκυλιά που είχαν μαζί τους και τα οποία είχαν τρέξει για αναζήτηση των πιθανά χτυπημένων θηραμάτων.

Στην είσοδο μικρής σπηλιάς

Οδηγήθηκαν όμως στην είσοδο μιας μικρής σπηλιάς και κοιτάζοντας στο εσωτερικό μήπως είχε μπει κάποιος… σκύλος, είδαν με δέος το καλάσνικοφ και τις σφαίρες!

Ίσως για να μην βρεθούν στην κατοχή τους

Όπως είπαν κάποιοι που γνωρίζουν και από άλλες περιπτώσεις ανεύρεσης… εκρηκτικού υλικού, πιθανότατα κακοποιοί έκρυψαν προ καιρού στη σπηλιά τον οπλισμό προκειμένου  σε περίπτωση που γίνει έρευνα στους χώρους τους να μη βρεθούν στην κατοχή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις