25η Μαρτίου 2019: «Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», από την παιδική χορωδία (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου 2019: «Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», από την παιδική χορωδία (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

25η Μαρτίου 2019: Το τραγούδι είχε γίνει το απόλυτο viral πριν λίγο καιρό,

25.03.2019 | 07:53

25η Μαρτίου 2019: Στο Δίστομο μια παιδική χορωδία μετά την δοξολογία της Κυριακής έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τραγουδώντας για τη Μακεδονία μας…

Έτσι μπροστά σε δεκάδες πολίτες που απολάμβαναν τα τραγούδια, πήρε σειρά ένα μεγάλο σουξέ της εποχής, που έγινε πριν καιρό το απόλυτο viral.

Ο λόγος για το τραγούδι «Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία».

Αυτό που έγινε γνωστό την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όταν ένας παπάς επέλεξε να μελοποιήσει το σύνθημα «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία» στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της καθόδου στην Αθήνα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ακούστε την παιδική χορωδία του Διστόμου:

Δημιουργός του… σουξέ, η γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.

Η κ. Μαριγώ τόνισε ότι «για να γίνει κάτι μεγάλο χρειάζεται κάτι αληθινό χωρίς την αλήθεια… ότι κι αν είναι αυτό χάνεται, ξεχνιέται. Αυτό το αληθινό είναι που έχουνε βρει στο τραγούδι. Είναι το ότι οι στίχοι εμπεριέχουν αλήθεια κι ας μην ακούγονται όλοι οι στίχοι και όλες οι στροφές».

«Το τραγούδι αυτό το τραγουδούσαμε από μικρά παιδιά στην κατασκήνωση, ήταν γνωστό σε όλους μας. Το έχουμε μεταδώσει και στις επόμενες γενιές. Επειδή το τραγούδι είναι τώρα επίκαιρο, το τραγουδήσαμε για να δώσουμε τον παλμό πάνω στο λεωφορείο. Έχει ζωντανό παλμό αυτό το τραγούδι και ξεσηκώνει τον κόσμο. Εμείς έτσι το μάθαμε, έτσι το διαδίδουμε», δήλωνε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εφημέριος του Ιερού Ναού στο Βαλτερό Σερρών Αλέξιος Καρυπίδης.

«Ευχαριστήθηκα γιατί πήρε έκταση αυτό το τραγούδι, το τραγουδούν και μικροί και μεγάλοι. Το τραγούδι λέει “υπάρχει μία περιοχή, απ΄ άκρη σε άκρη ελληνική, και οι πέτρες θα το φωνάξουν αν εμείς σιωπήσουμε. Είναι η γη των πατέρων μας, η χώρα των Μακεδόνων, η ρίζα του ελληνισμού, στο διάβα των αιώνων. Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία, λάμπει από Ελλάδα και Ορθοδοξία, η Μακεδονία είναι ελληνική”», πρόσθεσε.

Για τη διασκευή που έγινε στο τραγούδι, ο πατήρ Αλέξιος είπε: «δεν με πειράζει, μέσα στο κλασσικό έβαλαν και λίγο μοντέρνο για να προσεγγίσει τους νέους».

Οι παραλλαγές που είχαν γίνει viral:
Exit mobile version