Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανήλικοι Ρομά Χαλάνδρι: Τρόμος στον καταυλισμό για πολίτες και διανομείς φαγητού
ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι Ρομά Χαλάνδρι: Τρόμος στον καταυλισμό για πολίτες και διανομείς φαγητού

Ανήλικοι Ρομά Χαλάνδρι: Ανυποψίαστοι πολίτες και ντελιβεράδες, έπεφταν στην ενέδρα συμμορίας "μικρών Ρομά" στο Χαλάνδρι.

Ανήλικοι Ρομά Χαλάνδρι: Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια συμμορίας ανηλίκων Ρομά, έξω από τον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έζησαν τον τελευταίο καιρό ανύποπτοι πολίτες, κυρίως αλλοδαποί, αλλά και διανομείς φαγητών, οι οποίοι έπεφταν μετά από παραπλανητικά τηλεφωνήματα σε ενέδρες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αιμόφυρτα θύματα έκαναν καταγγελίες

Μετά από δεκάδες καταγγελίες αιμόφυρτων θυμάτων της συμμορίας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και στο εσωτερικό του καταυλισμού του Χαλανδρίου, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι και γονείς δύο εκ των ανηλίκων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Δύο 17χρονοι, δύο 16χρονοι και ένας 15χρονος

Πρόκειται για δύο 17χρονους, δύο 16χρονους και έναν 15χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ από την αστυνομία αναζητούνται και οι συνεργοί τους.

Δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του Νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των Δελτίων Ταυτότητας.

Έστησαν τη συμμορία τον τελευταίο χρόνο

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι ανήλικοι με τους συνεργούς τους, που αναζητούνται, τον τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου, κοντά στον πρόχειρο καταυλισμό, όπου διέμεναν.

Έστηναν ενέδρες μέσα στη νύχτα

Τα μέλη της οργάνωσης κυρίως νυχτερινές ώρες  έστηναν ενέδρες σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς,  επετίθεντο  αιφνιδιαστικά και  αφού τους χτυπούσαν, άρπαζαν  κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Κρύβονταν στον καταυλισμό 

Στη συνέχεια, έτρεχαν και διέφευγαν στον καταυλισμό.

Οι ίδιοι δράστες, όμως, παγίδευαν συχνά και διανομείς φαγητού.

Παραγγελίες – παγίδες σε εστιατόρια 

Έκαναν τηλεφωνικά παραγγελίες από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ορίζοντας ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού.

Ακινητοποιούσαν τους διανομείς, τους λήστευαν και τις παραγγελίες! 

Με την εμφάνιση του διανομέα, όχι μόνο δεν πλήρωναν, αλλά τον ακινητοποιούσαν, αναφέρει η Αστυνομία και του άρπαζαν και τις εισπράξεις και τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο!

Εξιχνιάστηκαν 14 αιματηρές επιθέσεις

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις ληστειών.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δείτε ακόμη:

Σοκ και οργή: Καρέ- καρέ η επίθεση ανήλικων Ρομά σε ηλικιωμένη για να την κλέψουν (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις