Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μυρσίνη Λοΐζου σύνταξη: Στο Μαξίμου για εξηγήσεις η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ένα βήμα πριν την παραίτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρσίνη Λοΐζου σύνταξη: Στο Μαξίμου για εξηγήσεις η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ένα βήμα πριν την παραίτηση

Μυρσίνη Λοΐζου σύνταξη: Η υποψήφια ευρωβουλευτής κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για εξηγήσεις.

Μυρσίνη Λοΐζου σύνταξη: Η αποκάλυψη πως η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, και μάλιστα έχει καταδικαστεί γι’ αυτό, προκάλεσε νέα άγρια κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε η Μυρσίνη Λοΐζου θα υποβάλει εντός της ημέρας την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζει γραπτή απάντηση.

Η κυρία Λοίζου εκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου για να δώσει εξηγήσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται οι νομικές πτυχές της υπόθεσης ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την υποψηφιότητά της.

Η ΝΔ αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη Λοΐζου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο.

Aπό την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν πιστεύει πως η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της.

Λοβέρδος: Τεράστιο θέμα δεοντολογίας

Στην αντιπαράθεση μπήκε και το ΚΙΝΑΛ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει λόγο για τεράστιο θέμα δεοντολογίας. Αναφορικά με το θέμα της Μυρσίνης Λοΐζου που εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο» είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στα ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, και ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, διότι τα πρότυπα που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα.

Δανέλλης για Λοΐζου: Αν ισχύουν, να αποσυρθεί

Την απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν ισχύουν αυτά», ζήτησε και ο Σπύρος Δανέλλης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που πλέον στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός».

Ακούστε τις δηλώσεις του: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις