Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ύδρα – ληστεία σε ναό: Οργανωμένη εισβολή, για αρπαγή ταμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Ύδρα – ληστεία σε ναό: Οργανωμένη εισβολή, για αρπαγή ταμάτων

Ύδρα - ληστεία σε ναό: Οι άγνωστοι, έφθασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ύδρα με θαλάσσιο ταξί, παριστάνοντας τους τουρίστες.

Ύδρα – ληστεία σε ναό: Με απόβαση στην Ύδρα, εισέβαλαν σε ναό και έκλεψαν τα τάματα. Ανθρωποκυνηγητό από Αστυνομία και Λιμενικό για τον εντοπισμό των δύο γαντοφορεμένων κουκουλοφόρων που άρπαξαν χρυσά και ασημένια τάματα, βάρους πέντε κιλών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με κουκούλες στα κεφάλια

Μέσα στα άγρια χαράματα, έκαναν απόβαση στην Ύδρα και έκλεψαν τις… ικεσίες και τα… δάκρυα των πιστών του καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Εισέβαλαν στο Ναό, φορώντας κουκούλες στα κεφάλια και γάντια στα χέρια και μέσα σε τσάντες που είχαν μαζί τους έριξαν χρυσά και ασημένια τάματα πιστών, που τα άφησαν στην εικόνα της Παναγίας  για ξεχωριστό λόγο ο κάθε ένας και η κάθε μία που επισκέφθηκε το Ναό.

Ίσως τα μετατρέψουν σε πλάκες χρυσού

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Καθεδρικού Ναού, τα τάματα ζύγιζαν περίπου πέντε κιλά. Θεωρείται βέβαιο ότι οι ιερόσυλοι έχουν βρει ήδη τη δίοδο να τα διοχετεύσουν στη μαύρη αγορά, αφού ίσως τα μετατρέψουν σε πλάκες χρυσού και ασημιού.

Η… απόβαση στο νησί της Ύδρας έγινε νυχτερινές ώρες.

Οι άγνωστοι, έως τώρα, δράστες της αρπαγής των ταμάτων, αλλά και μετρητών από τα παγκάρια του Ναού, έφθασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ύδρα με θαλάσσιο ταξί, παριστάνοντας τους τουρίστες!

Έφτασαν στο λιμάνι με θαλάσσιο ταξί 

Μόλις πάτησαν στο λιμάνι, πήγαν κατ ευθείαν στο Ναό και βάσει σχεδίου που είχαν από πριν, καθώς εικάζεται ότι είχαν πάει εκεί και ως… πιστοί, έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού και στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο.

Σοκ για το νεωκόρο 

Σοκ υπέστη λίγες ώρες μετά την εισβολή των κουκουλοφόρων ο νεωκόρος του Ναού, όταν πήγε να ανοίξει την εκκλησία όπως κάθε πρωί.

Η εικόνα που αντίκρισε, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Είδε  κομμένα καλώδια και  πεταμένες εικόνες στο δάπεδο, από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί τα τάματα.

Όμως, η δυσάρεστη έκπληξη δεν σταματούσε εκεί.

Είχαν επιχειρήσει να παραβιάσουν και τη λειψανοθήκη 

Διαπίστωσε ότι οι ιερόσυλοι τους οποίους ψάχνουν η Αστυνομία και Το Λιμενικό μαζί, είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν και τη λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν επί τόπου, αναζήτησαν αμέσως βίντεο από τις κάμερες της περιοχής.

Φαίνονται σε βίντεο οι κουκουλοφόροι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνονται σ αυτές δύο κουκουλοφόροι, ακόμη και την ώρα που εισβάλουν στο Ναό.

Αστυνομικοί της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα, αλλά και αντικείμενα στην προσπάθειά τους να βρουν και να αξιοποιήσουν τυχόν στοιχεία DNA που μπορεί να άφησαν πίσω τους οι θρασύτατοι εισβολείς του Ναού.

Συνεργασία ΕΛΑΣ – Λιμενικού 

Παράλληλα η Αστυνομία συνεργάζεται με το Λιμενικό καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν για να φθάσουν στο νησί ενοικιαζόμενο θαλάσσιο ταξί.

Η παλαιά εισβολή σε ναό της Ύδρας

Οι κάτοικοι θυμούνται ότι κρούσμα αρπαγής των ταμάτων είχε καταγραφεί και το 1991  με στόχο τότε τον Ναό της Παναγίας του Μαλίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις