Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κτηματολόγιο 2019 γραφεία – Γαλάτσι: Ουρές, με αναμονή σε περιπτώσεις ως και 5 ώρες (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο 2019 γραφεία – Γαλάτσι: Ουρές, με αναμονή σε περιπτώσεις ως και 5 ώρες (vid)

Κτηματολόγιο 2019 γραφεία - Γαλάτσι: Υπομονή και καλή προετοιμασία χρειάζονται οι πολίτες για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του Κτηματολογίου.

Κτηματολόγιο 2019 γραφεία – Γαλάτσι: Χαμός με ταλαιπωρία και ουρές στα Γραφεία Κτηματογράφησης όπου σπεύδουν οι πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στην τέταρτη και τελευταία φάση της διαδικασίας.

Στο μεγαλύτερο Γραφείο Κτηματογράφησης, σε αυτό του Γαλατσίου όπου εξυπηρετούνται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, η αναμονή αγγίζει κατά μέσο ότι τις δυο με τρεις ώρες.

Σε κάποιες περιπτώσεις νομών μπορεί να φτάσει και τις πέντε ώρες λόγω του μεγάλου όγκου δηλώσεων που διεκπεραιώνονται.

Όπως λένε οι υπάλληλοι, από τις 08:00 το πρωί, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου που στεγάζεται το Γραφείο από την περασμένη Τετάρτη, υπάρχουν δεκάδες πολίτες που περιμένουν υπομονετικά.

Μάλιστα, κάποιες ημέρες ξεπερνούν τους 300, αφού σε κάποιες περιπτώσεις νόμων υπάρχει αναμονή ακόμα και για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας!

Οι πολίτες σημειώνουν ότι οι οδηγίες είναι ασαφείς με αποτέλεσμα να μεταβαίνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης τρεις, ακόμα και τέσσερις φορές, ενώ και ο χρόνος αναμονής αυξάνεται αν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε περισσότερους από έναν νόμους.

Η πλειοψηφία των πολιτών που επιλέγει να μεταβεί στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά (στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr).

Ακόμα όμως και αυτοί που επιλέγουν την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης τους αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς, όπως καταγγέλλουν, η ιστοσελίδα σε πολλές περιπτώσεις “κολλάει” με αποτέλεσμα να επισκέπτονται τελικά τα Γραφεία.

Κτηματολόγιο 2019 γραφείο Γαλάτσι: Ώρες εξυπηρέτησης 

Στο Γραφείο της  «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στο Γαλάτσι απασχολούνται περίπου 110 υπάλληλοι.

Πάντως, οι εργαζόμενοι, νομικοί και μηχανικοί, συμβουλεύουν τους πολίτες να έρχονται προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης έγγραφα.

Πολίτης περιγράφει την ταλαιπωρία:

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις