Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πίσω στη Μυτιλήνη το μοντέλο από το Χονγκ Κονγκ – Ο Κεχαγιόγλου μιλά για όλα (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πίσω στη Μυτιλήνη το μοντέλο από το Χονγκ Κονγκ – Ο Κεχαγιόγλου μιλά για όλα (vid)

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Στην αγκαλιά των δικών της, στην πατρίδα της, βρίσκεται από χθες η Ειρήνη, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή".

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Στο σπίτι της στη Μυτιλήνη μαζί με τους γονείς και τον 10χρονο αδερφό της, βρίσκεται η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μετά από 16 ολόκληρους μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του Σάκη Κεχαγιόγλου, αφού ίσως για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ υπήρξε αθώωση στην κατηγορία για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Φανερά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου κατάφερε να κερδίσει μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και μάλιστα σε μια χώρα με σκληρούς νόμους.

Μάλιστα από την αρχή είχε εκφράσει την ανησυχία του για το αποτέλεσμα.

«Η περιπέτειά μου με ωρίμασε κατά 10 χρόνια»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 20χρονης, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, οι πρώτες κουβέντες που του είπε η Ειρήνη μόλις την πρωτοσυνάντησε στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ ήταν ότι η περιπέτειά της αυτή, την ωρίμασε κατά 10 χρόνια.

«Συγκινήθηκα από την ιστορία της Ειρήνης και την ανέλαβα μετά από παράκληση των γονέων της. Μπήκα στη ψυχολογία αυτού του κοριτσιού. Ήθελε να γνωρίσει χώρες, καινούργια μέρη και ανθρώπους. Πείστηκε από κάποιες υποσχέσεις και έπεσε θύμα. Πείστηκα εξαρχής ότι αυτό το κορίτσι έπεσε θύμα κι ότι δεν ήξερε ότι μεταφέρει κοκαΐνη στις αποσκευές του. Με την Ειρήνη μιλούσαμε επί 16 μήνες, μια φορά το μήνα στο τηλέφωνο και μου έγραφε μακροσκελή γράμματα.

Στις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις που της έκανα και λόγω μιας μικρής εμπειρίας που διαθέτω, μπορώ να ξεχωρίσω ή να πιάσω το ψέμα του κατηγορουμένου.

Της είπα κάποια στιγμή πριν από μερικούς μήνες «μήπως θα ήταν καλύτερα να ομολογήσεις ενοχή για να έχουμε μια πρώτη μείωση της ποινής σοβαρή και μετά με μια καλή συμπεριφορά, μια δεύτερη μείωση της ποινής παρά να πάμε όλα ή τίποτα».

Και μου είπε: «Μα, πώς να υποστηρίξω το ψέμα, θα με ρωτούν και δε θα ξέρω τι να απαντήσω». Εκεί πείστηκα τελικά για την αθωότητά της. Και μάλιστα, πείστηκαν και οι επτά ένορκοι και αθώωσαν ομόφωνα την Ειρήνη.

Η κατάσταση στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ ήταν ομαλή, ήσυχη. Διάβαζε, δούλευε αλλά ήταν 16 μήνες στέρησης της ελευθερίας της» δηλώνει ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου στο protothema.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου εμφανίστηκε χθες στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και δήλωσε πως η επιτυχία ήταν σε μεγάλο βαθμό μη αναμενόμενη.

Στην συνέχεια, εξήγησε πως το 21χρονο μοντέλο κατάφερε να πείσει πρώτα εκείνον για την αθωότητά της και εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να πείσει το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ που οι νόμοι του είναι αυστηροί.

Μάλιστα, ο ποινικολόγος αποκάλυψε πως στο Χονγκ Κονγκ η υπόθεση της αθώωσης της νεαρής κοπέλας ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, ενώ όσοι τον συναντούσαν τον ρωτούσαν εάν τελικά καταφέρει να την αθωώσει και να την φέρει πίσω στην Ελλάδα.

Όσα είπε ο γνωστός δικηγόρος:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις