Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλεξανδρής – Μπλατ: Παγκόσμια κατακραυγή για τη δήλωση του πρώην προπονητή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλεξανδρής – Μπλατ: Παγκόσμια κατακραυγή για τη δήλωση του πρώην προπονητή

Αλεξανδρής - Μπλατ: Σε πολύ σοβαρό ζήτημα έχει μετατραπεί το σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Αλεξανδρής – Μπλατ: Μία δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τη συνέντευξη Τύπου του Μπλατ, όπου ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει άγνοια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έχει φέρει τον Έλληνα πρώην προπονητή, στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου.

Η κατακραυγή εναντίον του έχει πάρει μάλιστα παγκόσμιες διαστάσεις.

Θέση για το θέμα πήρε ακόμα και ο παραγωγός του κορυφαίου αθλητικού δικτύου ESPN, William Weinbaum, ο οποίος και ανέφερε:

«Ο Έλληνας πρώην προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, κατηγόρησε τον πρώην κόουτς των Καβαλίερς, Ντέιβιντ Μπλατ, ότι ψεύδεται επειδή «έχει εβραϊκό αίμα μέσα του» όταν είπε πως δεν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει σε έναν αγώνα τον προηγούμενο μήνα.

Έξαλλος και CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ

Όπως είπε, «τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες.

Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη».

Η δήλωση του Αλεξανδρή για Μπλατ

Ο πρώην προπονητής των ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ και Πανιωνίου, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε «ποια είναι η άποψή σας για τη δήλωση του Μπλατ περί άγνοιας για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;» σε συνέντευξη που έδωσε στο «sportdog».

«Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις