alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φωτεινή Σκοπούλη ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος που ψηφίζει δεξιά, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δεν ξέρει τι του γίνεται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Σκοπούλη ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος που ψηφίζει δεξιά, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δεν ξέρει τι του γίνεται

Φωτεινή Σκοπούλη ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη και από τη Δεξιά.

Φωτεινή Σκοπούλη ΣΥΡΙΖΑ: «Ο περισσότερος κόσμος που ψηφίζει δεξιά, ο οποίος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δεν ξέρει τι του γίνεται…», είπε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1 η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Σκοπούλη.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά/ Βενιζέλου, σχολιάζοντας το γεγονός της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη και από τη Δεξιά, είπε «αυτές είναι πολιτικές μεθοδολογίες. Αυτά είναι τακτικές τις οποίες εγώ δεν έχω, ούτε εμπειρία και δεν θα ήθελα να τις κρίνω ή να τις κριτικάρω.

Αλλά ο κόσμος είναι ενιαίος και ο περισσότερος κόσμος που ψηφίζει Δεξιά, ο οποίος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δεν ξέρει τι του γίνεται. Διότι προσπαθεί να βρει μια λύση ατομική, η οποία αν δούμε συνολικά τι γίνατε, είναι πρόσκαιρη εντελώς».

Ακούστε τις δηλώσεις της:

Η Φωτεινή Σκοπούλη, πρώην υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε παλιότερες δηλώσεις της ήλπιζε να «μην διαλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα».

Προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, η κυρία Σκοπούλη είχε αφήσει έντονο το στίγμα της την περίοδο που είχε στα χέρια της το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας το 2012, με υπουργό τότε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Σαλμά, με τους οποίους είχε συχνά αντιπαραθέσεις.

Από τη θέση της υφυπουργού, το 2013 είχε ερωτηθεί από το Βήμα πώς βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε διεκδικούσε την εξουσία. H απάντησή της μόνο θετική δεν ήταν για το κόμμα που σήμερα την συμπεριλαμβάνει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του:

«Η ελληνική Αριστερά, αφού ταλανίστηκε από την εισβολή εξωγενών παραγόντων σε ηγετικές θέσεις της, αρχίζει σιγά-σιγά να εκφράζεται και να αποβάλλει την ψυχολογία της περιθωριοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευκαιριακό μόρφωμα που ακροβατεί μεταξύ συναισθηματισμού και αντιλήψεων των περασμένων δεκαετιών.

Ελπίζω να μη διαλύσει την Ελλάδα, όπως έχει διαπράξει αντιστοίχως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τους χαρισματικούς ηγέτες του». 

To 2017 είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν αποδειχθεί νομικά σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μου τρυπήσετε τη μύτη», θέλοντας να επισημάνει την ύπαρξη νομικών κενών που δεν επιτρέπουν τυχόν παράνομες πράξεις να βγουν στην επιφάνεια.

 Αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε καταθέσει πως για τα πάντα αποφάσιζε ο υπουργός.

Πριν ένα χρόνο περίπου, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο γραφείο της στην κλινική.

Πηγές κοντά στην πρώην υφυπουργό δεν απέκλειαν η διάρρηξη να σχετιζόταν  με την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που δερευνούσε τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όσο και με την υπόθεση Novartis, λόγω της δήλωσης του συζύγου της, καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, για συνταγογράφηση φαρμάκων που εξυπηρετούν τις μίζες γιατρών και όχι τον ασθενή.

Το βιογραφικό της

Η Φωτεινή Σκοπούλη, καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

Διευθύνει την Γ’ Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής και ακαδημαϊκός, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Σκοπούλη: Το γεύμα στο Μαξίμου δεν ήταν κανονικό γεύμα αλλά finger food, με σαρακοστιανά