Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένοπλες ληστείες σε καταστήματα: Ο ένας δραπέτης, ο άλλος φυγόποινος
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες ληστείες σε καταστήματα: Ο ένας δραπέτης, ο άλλος φυγόποινος

Ένοπλες ληστείες σε καταστήματα: Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα.

Ένοπλες ληστείες σε καταστήματα: O ένας ήταν δραπέτης φυλακών της Κρήτης, καθώς μετά από άδεια που έλαβε δεν επέστρεψε.

Ο δεύτερος, ήταν φυγόποινος, καταδικασμένος ερήμην σε κάθειρξη για διάπραξη ενόπλων ληστειών στην Κρήτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο προαναφερόμενοι, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή της Δραπετσώνας για διάπραξη ληστειών μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, μαζί με τους δύο συνεργούς τους, είχαν συστήσει, από τις αρχές του Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η δράση της σπείρας, αναφέρει η Αστυνομία, ήταν διαρκής.

Καθημερινά αναζητούσαν στόχους για διάπραξη ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, συνεχίζει η Αστυνομία, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρεις, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των θυμάτων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με 12 φυσίγγια, συσκευασία με 21 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, 5 κινητά τηλέφωνα, και πλήθος καρτών SIM.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα.

Ο 52χρονος, που είχε κηρυχθεί δραπέτης, αναζητείτο από τις 3 Φεβρουαρίου, ως δραπέτης των Φυλακών Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του 41χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις