Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μυρσίνη Λοΐζου αναρτήσεις: Άρχισαν οι γκρίνιες, διαφωνεί με τα σχόλιά της ο Πελεγρίνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρσίνη Λοΐζου αναρτήσεις: Άρχισαν οι γκρίνιες, διαφωνεί με τα σχόλιά της ο Πελεγρίνης

Μυρσίνη Λοΐζου αναρτήσεις: Ένας ένας οι Συριζαίοι καλούνται τελευταία να τοποθετηθούν για τις δηλώσεις της κόρης του μεγάλου συνθέτη.

Μυρσίνη Λοΐζου αναρτήσεις: Τη διαφωνία του με τις δηλώσεις της Μυρσίνης Λοΐζου εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Όπως είπε, δεν ήξερε την κα Λοΐζου και τόνισε: «Ομολογώ ότι διαφωνώ, αλλά νομίζω τις ανασκεύασε. Πρέπει να προσέχει κανένας τι λέει από πριν. Δεν θα μπω στη διαδικασία των προθέσεων αυτό που θα πω είναι ότι διαφωνώ με δηλώσεις τέτοιου τύπου».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Θέμα 104,6» για το τραπέζι που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη βεράντα του Μεγάρου Μαξίμου είπε: «Νομίζω ότι έχει εξογκωθεί το θέμα».

«Ο λόγος που έγινε ήταν για αν γνωριστούν μεταξύ τους οι ευρωβουλευτές».

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, είπε ότι η υποψηφιότητά του «είναι μια πρόκληση, αν και το 2014 μου είχε πει να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές, αλλά ήμουν στο τελευταίο έτος της θητείας μου ως πρύτανης και δεν ήθελα να συνδυαστεί».

«Υπάρχουν σημεία στη Συμφωνία των Πρεσπών που θα περιμέναμε να τα είχαμε κερδίσει, αλλά πρέπει να κάνεις έναν συμβιβασμό. Η πορεία του χρόνου θα δείξει αν είναι η σωστή λύση», είπε μεταξύ άλλων.

Ποιος είναι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι απόφοιτος του Φιλοσοφικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Έξετερ Αγγλίας.

Διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010 ως το 2014 και υφυπουργός Παιδείας στο χρονικό διάστημα 2015-2016.

Πέρα από τα άρθρα και τις μελέτες του έχει συγγράψει 30 βιβλία.

Το 2007 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο του «Από τον πολιτισμό στην πείνα».

Έχει ασχοληθεί ενεργώς ως συγγραφέας και ως ηθοποιός με το Θέατρο, χώρος στον οποίον επιχείρησε να συνδυάσει τη φιλοσοφία και την δραματική τέχνη. Έχει, επιπλέον, παρουσιάσει από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας δυο σειρές εκπομπών, το «Λεξικό της Φιλοσοφίας» και το «Εγχειρίδιον της Φιλοσοφίας», ενώ από την ΕΤ1 τρεις σειρές εκπομπών: «Την ταυτότητά σας, παρακαλώ», «Και το ταξίδι συνεχίζεται» και «24η Ώρα».

Δείτε ακόμη:

Μυρσίνη Λοΐζου αναρτήσεις: Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την υποψηφιότητα της κόρης του συνθέτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις